Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Στο -0,1%

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Στο -0,1%
Η απόφαση της Bank of Japan έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την αύξηση των επιτοκίων από πλευράς Federal Reserve
Αμετάβλητα διατήρησε για ακόμα μία φορά τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια της σημερινής (16/6) συνεδρίας, διατηρώντας τη νομισματική πολιτικής της που αποσκοπή στην άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια αδυναμίας.
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο στόχος των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων παρέμεινε στο μηδές.
Σημειώνεται ότι η απόφαση της Τράπεζας έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την αύξηση των επιτοκίων από πλευράς Federal Reserve, η οποίο ήταν η τρίτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, παρά την πρόσφατη ατονία που καταγράφηκε στον πληθωρισμό των ΗΠΑ.
Παράλληλα, κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της, η Fed παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς σχεδιάζει να περιορίσει τον ισολογισμό της, ένα ζήτημα απέναντι στο οποίο η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας διατηρούσε μέχρι τώρα λακωνική στάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης