Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον όμιλο Φάις περνά η Καλογήρου – Συμφωνία με Alpha Bank και Eurobank για την εξυγίανση της εταιρείας

Στον όμιλο Φάις περνά η Καλογήρου – Συμφωνία με Alpha Bank και Eurobank για την εξυγίανση της εταιρείας
Η εταιρεία έχει ιστορία 127 χρόνων και είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο
Στην κατοχή του Ομίλου Φάις περνά η «Φ. & Κ. Λεμονής», γνωστής κυρίως ως «Καλογήρου», καθώς, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Όμιλος Εταιριών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννόησης με τις Alpha Bank, Eurobank και τους μετόχους της εταιρείας για την εξυγίανση της «Λεμονής».
Ο όμιλος Λεμονή είχε δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 61,6 εκατ. ευρώ και υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους 27,8 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για το 2015, όταν ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 55,218 εκατ. ευρώ και οι ζημίες στα 10 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία έχει ιστορία 127 χρόνων και είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας σημαντική παρουσία με τα καταστήματα Καλογήρου, Tod's, Salvatore Ferragamo, Hogan, Χαραλάς, Nine West, ενώ έχει εδραιωθεί ως ο απόλυτος προορισμός shopping, φέρνοντας τα μεγαλύτερα fashion love brands όπως Prada, DKNY, Gucci, Fratelli Rossetti, Sant Laurent, Jimmy Choo, Michael Kors και προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας service σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.
Ο Όμιλος Φάις ευχαριστεί τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους στο εγχείρημα, την Core Capital Partners, πολύτιμο σύμβουλο στην πολύμηνη προσπάθεια, καθώς και τις Alpha Bank, Eurobank, για την εμπιστοσύνη και την διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του Memorandum of Understanding (MoU).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης