Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι τράπεζες του Κουβέιτ δεν σχεδιάζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από το Κατάρ

Reuters: Οι τράπεζες του Κουβέιτ δεν σχεδιάζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από το Κατάρ
Ανάμεσα στις τράπεζες του Κουβέιτ, η Burgan Bank, για παράδειγμα έχει επενδύσεις 220  εκατομμυρίων δολαρίων στο Κατάρ ή το 0,9% του ενεργητικού της
Οι τράπεζες του Κουβέιτ δεν έχουν καμία πρόθεση να αποσύρουν τις καταθέσεις και τις επενδύσεις τους από το Κατάρ, σύμφωνα με επίσημη πηγή του εμιράτου, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Reuters.
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι τράπεζες του Κουβέιτ δεν είχαν ανακοινώσει σχέδια για ανάληψη καταθέσεων ή λήψη άλλων έκτακτων μέτρων σε βάρος του Κατάρ.
«Αυτό αντανακλά την εμπιστοσύνη των τραπεζών του Κουβέιτ και των εταιρειών του στην οικονομική φερεγγυότητα του κράτους του Κατάρ, των τραπεζών του και την ικανότητά τους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», ανέφερε η ίδια πηγή. 
«Αυτή η εμπιστοσύνη επιβεβαιώνεται από τα διεθνή θεσμικά όργανα αξιολογήσεων, καθώς οι επενδύσεις αυτές αποφέρουν καλές αποδόσεις για τις τράπεζες του Κουβέιτ και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε αυτή τη στιγμή», σημείωσε.
Ανάμεσα στις τράπεζες του Κουβέιτ, η Burgan Bank, για παράδειγμα έχει επενδύσεις 220  εκατομμυρίων δολαρίων στο Κατάρ ή το 0,9% του ενεργητικού της.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν στις 5 Ιουνίου 2017 τους διπλωματικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας το για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Τα τέσσερα αραβικά κράτη έχουν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις κατά του Κατάρ.
Δεν έδωσαν λεπτομέρειες, αλλά οι τραπεζίτες εκτιμούν, ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να ζητήσουν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από το εμιράτο.
Το Κουβέιτ, πάντως, δεν συμμετέχει στο συνασπισμό κατά του Κατάρ και προσπαθεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης