Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μέτρα για το χρέος, ούτε QE - Τσίπρας και Παππάς είχαν σχέσεις με τον Μαρινάκη

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μέτρα για το χρέος, ούτε QE - Τσίπρας και Παππάς είχαν σχέσεις με τον Μαρινάκη
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εκ νέου το αίτημά του για εκλογές, σημειώνοντας πως όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή τόσο καλύτερα για την Ελλάδα, καθώς «η τωρινή κυβέρνηση είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση μεταπολεμικά»
Δριμύ κατηγορώ προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε εκ νέου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης είχε ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, ενώ, την ίδια στιγμή, δεν κερδήθηκαν ούτε μέτρα για το χρέος ούτε η ποσοτική χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.
«Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε.
Η κυβέρνηση δέχθηκε πρόσθετα μέτρα 5 δισ. ευρώ ενώ έλεγε πως δεν θα δεχόταν κανένα μέτρο!
Το τίμημα του καινούργιου μνημονίου ήταν τεράστιο…
Επίσης, η εκταμίευση της τελευταίας δόσης απαιτεί καινούργια μέτρα», τόνισε.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως –σε περίπτωση που κερδίσει η Ν.Δ. τις επόμενες εκλογές– υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία.
«Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Εξακολουθούμε να έχουμε μία οικονομία κλειστή.
Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις επενδύσεις.
Η Ν.Δ. θα κάνει το κράτος πιο ανταγωνιστικό».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε επίσης πως, για να μπορέσουμε να περικόψουμε φόρους πρέπει να περικόψουμε δαπάνες, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο –επί Ν.Δ.– δεν θα στοιχειοθετούν συμβάσεις αορίστου χρόνου.
«Η ΝΔ όταν έρθει στην εξουσία θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του προγράμματος.
Θα υπάρξει εξορθολογισμός των θεσμών».
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εκ νέου το αίτημά του για εκλογές, σημειώνοντας πως όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή τόσο καλύτερα για την Ελλάδα, καθώς «η τωρινή κυβέρνηση είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση μεταπολεμικά».
Σε ό,τι αφορά στην πολύκροτη υπόθεση του «Noor1», του πλοίου που είχε εντοπιστεί με τόνους ηρωίνης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. «όποιος είναι ένοχος να πάει φυλακή», ενώ σχολίασε πως «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς συναντούσαν τον κύριο Μαρινάκη.
Δεν τους είδα τότε να ενοχλούνται από αυτήν την υπόθεση».
Επιπλέον, γνωστοποίησε πως το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη κυβερνήτη Γιαννουσάκη.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα μεταπολεμικά, προέρχονται από την άκρα αριστερά, ενώ χαρακτήρισε «ναζιστικό μόρφωμα» τη Χρυσή Αυγή.
«Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης