Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Η έξοδος στις αγορές δεν δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση

Λοβέρδος: Η έξοδος στις αγορές δεν δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση
Πιθανό να επισπευσθούν οι εκλογές λόγω της υπόθεσης του Noor 1 τόνισε ο κ.Λοβέρδος
Την θέση ότι αν και η έξοδος στις αγορές είναι μια θετική εξέλιξη,  αυτή δεν δίνει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε πως δεν αποκλείεται λόγω της υπόθεσης του Noor 1 να επισπευσθούν οι εκλογές.
«Μετά από όσα έχουν λεχθεί δεν υπάρχει πολίτης που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό που έγινε την άνοιξη του 2014.
Αν είχε αφεθεί η χώρα να συνεχίσει, δεν θα είχε την ανάγκη να κάνει δύο φορές το ίδιο πράγμα.
Εκεί που βγαίναμε από το Μνημόνιο, εμείς ξαναμπήκαμε.
Για αυτόν το λόγο, θα πρέπει να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 θα δημιουργήσει τη βάση για να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης ποινικών ευθυνών», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Λοβέρδος.
Ερωτηθείς για τις νέες αποκαλύψεις του Γ. Βαρουφάκη αλλά και τη συνέντευξη Τσίπρα στον Guardian ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός συνομολόγησε την ευθύνη του και αυτό σημαίνει σε πολιτικό επίπεδο την ανάληψη της ευθύνης αλλά και σε ποινικό επίπεδο την ανάληψη της ευθύνης όταν αυτή αναζητηθεί και δεν θα αναζητηθεί τώρα».
«Δεν θα σπαταληθεί τώρα προεκλογικά η μία δυνατότητα που έχεις να ζητήσεις προανακριτική επιτροπή.
Πρέπει να γίνει μία για να είναι αποδοτική.
Η πλειοψηφία της Βουλής τώρα δεν το δέχεται.
Θα πάμε με την επόμενη Βουλή και εκεί θα πάρουν οι βουλευτές τις κατάλληλες αποφάσεις.
Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν» είπε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος έκανε λόγο για δημοκρατική εκτροπή με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης.
«Είναι απότοκο της επιλογής των εθνικολαϊκιστών από την πλευρά του εκλογικού σώματος που κόστισε πολύ στην οικονομία, κοινωνία και στους θεσμούς και πιστεύω ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα μετά τις εκλογές.
Είναι πιστεύω αυτών των ανθρώπων η έλλειψη ανάγκης για δημοκρατική λειτουργία.
Για αυτό ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε θεσμικό εμπόδιο τους δικαστές, για αυτό οι υπουργοί επιτίθενται με μανία στη δικαστική εξουσία» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι με αφορμή την υπόθεση του Noor 1, οι εκλογές μπορεί να επισπευσθούν.
«Από τη μία η κυβέρνηση μπορεί να το πάει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019, καθώς δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό ραντεβού, αλλά το οικοδόμημα της κυβέρνησης με το Noor One έχει κλυδωνιστεί» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης