Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος 5,6 ευρώ για την μετοχή της ΕΧΑΕ - Σύσταση «hold»

tags :
Eurobank Equities: Τιμή-στόχος 5,6 ευρώ για την μετοχή της ΕΧΑΕ - Σύσταση «hold»
Η Eurobank Equities αναμένει καλύτερες επιδόσεις από την εισηγμένη και εκτιμά ότι τα EBITDA θα είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2017
Τιμή-στόχο 5,6 ευρώ για την μετοχή της ΕΧΑΕ και σύσταση «hold» δίνει η ΕΧΑΕ στην τελευταία της έκθεση η Eurobank Equities.
Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η συναλλακτική δραστηριότητα άρχισε να αυξάνεται από τον Απρίλιο του 2017, όταν και υπάρχαν σαφείς ενδείξεις ότι θα κλείσει η β' αξιολόγηση.
Παράλληλα η Eurobank Equities αναμένει καλύτερες επιδόσεις από την εισηγμένη και εκτιμά ότι τα EBITDA θα είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2017.
Επίσης κάνει λόγο για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι, η κίνηση αυτή δείχνει ότι η ε΄΄ηνική οικονομία βρίκσεται στο σωστό μονοπάτι, κάτι που θα αναθερμάνει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ωστόσο αυτό θα γίνει σταδιακά.
Όππως τονίζει η Eurobank Equities, η ΕΧΑΕ στα τέλη Απριλίου του 2017 ότι ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2016 μετά την απόκτηση του 7,68% του συνόλου των μετοχών με μέσο κόστος 4,63 ανά μετοχή.
Η ολοκήρωση του προγράμματιος αγοράς ίδίων μετοχών σηματοδοτεί τη λήξη μιας τριετίας κατά την οποία η ΕΧΑΕ υιοθέτησε μια πιο «γενναιόδωρη» μερισματική πολιτική, ενώ τώρα πρέπει να αναμένεται μια πιο «κανονική» πολιτική μερισμάτων.
Οι προβλέψεις της Eurobank Equities για τα έσοδα της ΕΧΑΕείναι χαμηλότερες κατά 19% για το 2017 και κατά 5% κατά μέσο όρο τα επόμενα χρόνια, κυρίως λόγω της αδύναμης εκκίνησης για το 2017.
Ως αποτέλεσμα, οι νέες εκτιμήσεις της γιατα EBITDA είναι χαμηλότερες κατά 39% για το 2017, και κατά 11% για το 2018 και οριακά υψηλότερες για το 2019.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης