Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά -0,25% - Στο 6%

Ινδία: Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά -0,25% - Στο 6%
Η απόφαση της Reserve Bank of India ήταν αναμενόμενη σύμφωνα με την πλειοψηφία των οικονομολόγων
Στη μείωση του βασικού της επιτοκίου προχώρησε σήμερα (2/8) η Κεντρικής Τράπεζα της Ινδίας, καθώς ο πληθωρισμός και η οικονομικής ανάπτυξης της χώρας επιβραδύνθηκαν κατά το πρόσφατο διάστημα.
Ειδικότερα, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Reserve Bank of India μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά -0,25% στο 6%, μία κίνηση που θεωρήθηκε αναμενόμενη από την πλειοψηφία των οικονομολόγων της Wall Street Journal.
Μάλιστα, η κίνηση της τράπεζας έρχεται σχεδόν 10 μήνες μετά την τελευταία μείωση που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο του 2016.
Παράλληλα, η RBI μείωσε το αντίστροφο επιτόκιο επαναγοράς (το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται χρήματα από τις εμπορικές τράπεζες), επίσης κατά -0,25% στο 5,75%.
Σημειώνεται ότι η πληθωρισμός στις τιμές καταναλωτή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας επιβραδύνθηκε στο 1,5% τον Ιούνιο του 2017, αρκετά χαμηλότερο από το κατώτατο όριο του 2% που ήταν ο στόχος της κεντρικής τράπεζας.
Πλέον, οι οικονομολόγοι αναμένουν από την κεντρική τράπεζα να μειώσει περαιτέρω το επιτόκιό της κατά -0,25% μέσα στο τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης