Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Η ΝΔ δεν συζητά την ουσία και παραποιεί την πολιτική πραγματικότητα

Φάμελλος: Η ΝΔ δεν συζητά την ουσία και παραποιεί την πολιτική πραγματικότητα
«Η ΝΔ δεν μπήκε στον κόπο να συζητήσει για την ουσία της Υγείας και της Παιδείας, ίσως γιατί δεν έχει και θέσεις για τα ουσιαστικά προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας», σημείωσε ο κ. Φάμελλος
«Η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές κοινωνικές αλλαγές και πολιτικές προς όφελος των πολιτών και αυτό θα γίνει αντιληπτό με την εφαρμογή των νομοσχεδίων, όμως η κουβέντα που γίνεται δημόσια, δε γίνεται επί της ουσίας των αυτών των πολιτικών, γίνεται για διάφορες παράπλευρες εικονικές πραγματικότητες, που δεν είναι η ουσία», δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Η ΝΔ δεν μπήκε στον κόπο να συζητήσει για την ουσία της Υγείας και της Παιδείας, ίσως γιατί δεν έχει και θέσεις για τα ουσιαστικά προβλήματα της Υγείας και της Παιδείας», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.
Πρόσθεσε δε, ότι «είναι μία εικονική πραγματικότητα, δεν υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, οι οποίες τίθενται από την αντιπολίτευση.
Γίνεται μία προσπάθεια να παραποιηθεί η πολιτική πραγματικότητα, ίσως γιατί δεν θέλουν να συζητήσουμε π.χ. για ένα καλύτερο σχολείο».
Αναφερόμενος στο θέμα της επιλογής των σημαιοφόρων στο δημοτικό σχολείο μέσα από κλήρωση παρατήρησε ότι «τα παιδιά πρέπει να συναγωνίζονται και όχι να ανταγωνίζονται, πρέπει να ξεφύγουμε από τη βαθμοθηρία και την εξετασιολαγνεία και να δώσουμε στα παιδιά γνώση [...]
Αριστεία σημαίνει η συμμετοχή και η πρωτιά στο δημόσιο Λύκειο, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, αυτά που εμείς υπερασπιζόμαστε.
Για το δημόσιο Λύκειο και Πανεπιστήμιο ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα».
Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία με αφορμή την πυρκαγιά στα Κύθηρα, κάνει λόγο για «υποβάθμιση της αντιπυρικής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις» ο κ. Φάμελλος είπε ότι «έχουμε αποδείξει φέτος το καλοκαίρι στον Έλληνα πολίτη, ότι όπου υπάρχει καταστροφή, εμείς είμαστε εκεί την ίδια στιγμή και το αποδείξαμε στη Λέσβο, στην Κω, στα Κύθηρα.
Προσπαθούμε με όλον το μηχανισμό έκτακτης ανάγκης που έχουμε στήσει οπουδήποτε συμβαίνει κάτι να είμαστε άμεσα εκεί να το αντιμετωπίσουμε.
Αν υπάρχουν ελλείμματα εξοπλισμού, π.χ. 15 χρόνια καθυστέρηση μιας προμήθειας για πυροσβεστικά, ή δεν έχουμε οργανωμένες αντιπυρικές ζώνες σε κάποιες περιοχές και έχουμε υστερήσει στα μέτρα πρόληψης, δεν είναι αυτό θέμα που μπορεί να γίνει μικροκομματική εκμετάλλευση [...] δεν πρέπει να μπαίνει στην κομματική ατζέντα, ιδιαίτερα από το χώρο της αυτοδιοίκησης».

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης