Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κατά 0,5% μείωσε τα βασικά της επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Στο 8,5%

Ρωσία: Κατά 0,5% μείωσε τα βασικά της επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας - Στο 8,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων μέσα στα επόμενα δύο τρίμηνα
Σε μείωση των βασικών της επιτοκίων κατά 0,5% προχώρησε σήμερα (15/9) η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της να πραγματοποιήσει μία ακόμα μείωση των επιτοκίων μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Ως εκ τούτου, το βασικό επιτόκιο της τράπεζας διαμορφώθηκε στο 8,5% με την πλειοψηφία των αναλυτών να θεωρεί τη σχετική κίνηση ως αναμενόμενη.
Μέσω ανακοίνωσής του, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας σημειώνει ότι ο πληθωρισμός είναι κοντά στο 4%, ενώ η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας τονίζει ότι θα συνεχίσει να ασκεί μετριοπαθώς αυστηρή νομισματική πολιτική προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθωρισμός κοντά στο 4%.
Μάλιστα, το ΔΣ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων μέσα στα επόμενα δύο τρίμηνα, υπογραμμίζοντας ότι θα αξιολογήσει «τους κινδύνους από μία σημαντική και βιώσιμη απόκλιση του πληθωρισμού από τον στόχο, καθώς και τις κινήσεις των τιμών καταναλωτή και την οικονομική δραστηριότητα έναντι των προβλέψεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης