Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος για ΔΝΤ: Πλησιάζουμε στην γ’ αξιολόγηση και ξεδιπλώνεται το γαϊτανάκι με τα fake news

Φάμελλος για ΔΝΤ: Πλησιάζουμε στην γ’ αξιολόγηση και ξεδιπλώνεται το γαϊτανάκι με τα fake news
Υλοποιώντας το πρόγραμμα δεν θα υπάρχει απαίτηση για κανένα άλλο μέτρο υποστήριξε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι όσο πλησιάζει η ώρα της γ’ αξιολόγησης ξεδιπλώνεται το γαϊτανάκι των fake news διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος σχολιάζοντας τις πληροφορίες που μεταφέρονται από το ΔΝΤ για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ακόμα και εντός του 2018 με αφορμή τις αναλύσεις των φθινοπωρινών εκτιμήσεων του Ταμείου.
Όπως είπε ο κ.Φάμελλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», όσο η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα, δεν θα υπάρχει απαίτηση για κανένα μέτρο.
«Έχουμε μπει σε μία μικροκομματική εκμετάλλευση διαρροών και όχι επίσημων ειδήσεων.
Η ουσία είναι ότι τα αποτελέσματα θα δώσουν τη δυνατότητα να καλύψουμε απολύτως τους στόχους, να μην υπάρχει κανένας κόφτης, να βγούμε από το πρόγραμμα, που αυτό είναι το ζητούμενο.
Δεν υπάρχει κανένας δείκτης που να έχει μετρηθεί, κανένα ουσιαστικό στοιχείο που να αμφισβητεί την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας.
Υπάρχουν διαρροές για προβλέψεις ως προς έλλειμμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην πρόβλεψη ως προς τον δείκτη ανάπτυξης 2,6% που ανακοίνωσε το ΔΝΤ, είναι αλληλοσυγκρουόμενες οι διαρροές που κυκλοφορούν» τόνισε ο κ.Φάμελλος.
«Αν είμαστε συνεπείς - που είμαστε συνεπείς - θα έχουμε τη δυνατότητα και για αναδιανομή του υπερβάλλοντος των στόχων πλεονάσματος και δε θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα μέχρι το τέλος του προγράμματος.
Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει - δεν έχει μέτρα φορολογικά ή ασφαλιστικά μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία - αλλά είναι αρκετά πράγματα που πρέπει να λύσουμε σε κάποιους τομείς, διαχειριστικά τα περισσότερα» είπε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης