Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ύφεση και το 2016 για την Ελλάδα την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τους δανειστές

Reuters: Ύφεση και το 2016 για την Ελλάδα την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τους δανειστές
Με ύφεση 0,2% έκλεισε το 2016 για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
Τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία κάνουν λόγο για ύφεση 0,2% στην ελληνική οικονομία και το 2016, σχολιάζει το Reuters.
Με ύφεση 0,2% έκλεισε το 2016 για την ελληνική οικονομία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για μηδενικό ρυθμό μεταβολής (0%).
Για το 2015 η αναθεώρηση είναι οριακή, στο -0,2% στο -0,3% ενώ τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη 0,7% το 2014 αντί προηγούμενης εκτίμησης για 0,3%.
Η αναθεώρηση των στοιχείων των Ετήσιων Εθνικών Λογαριασμών οφείλεται στην αξιοποίηση νέων και ενσωμάτωση επικαιροποιημένων στοιχείων, από διάφορες πηγές.
Όπως σχολιάζει το Reuters, η μακροχρόνια λιτότητα την οποία επέβαλαν το ΔΝΤ και η ΕΕ, οδήγησαν πολλούς Έλληνες στη φτώχεια και συρρίκνωσαν την κατανάλωση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις χειμερινές της προβλέψεις, έκανε λόγο για ανάπτυξη 0,3% το 2016, ενώ το ΔΝΤ ανάμενε το ελληνικό ΑΕΠ στο +0,4%.
Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την τρίτη αξιολόγηση, έχει υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2017, στο 1,8% από 2,7% προηγουμένως.
Στην υποβάθμιση των προβλέψεων για το 2017 προχώρησε και η Κομισιόν, στο +2,1% από +2,7% προηγουμένως.
Η οικονομική ανάκαμψη αποτελεί το «κλειδί» για τη μείωση της ανεργίας από το 21%, επίπεδο το οποίο είναι πλέον το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, αλλά και την επίτευξη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, υπογραμμίζει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης