Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση των φόρων απομυζούν τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες

Σταϊκούρας (ΝΔ): Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση των φόρων απομυζούν τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες
«Το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου - εξαιτίας της διόγκωσής του - έχει αυξηθεί, απόδειξη της κρατικίστικης νοοτροπίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ»
Οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα (1/11) ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφορικά με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το εννιάμηνο, κάνοντας λόγο για λάθη τα οποία κρατούν καθηλωμένη τη χώρα «ζημιώνοντας πρωτίστως τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες».
«Το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου - εξαιτίας της διόγκωσής του - έχει αυξηθεί, απόδειξη της κρατικίστικης νοοτροπίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι οι κοινωνικές παροχές έχουν συρρικνωθεί, «απόδειξη ότι η Κυβέρνηση δεν έχει κοινωνική ευαισθησία».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ:
««H πολιτική της Κυβέρνησης είναι κοινωνικά άδικη και οικονομικά ανερμάτιστη και αδιέξοδη.
Τα έσοδα από φόρους, παρά την ανελέητη φορολογική επιδρομή, είναι χαμηλότερα από την περυσινή χρονιά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών διογκώνονται.
Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση των φόρων, ωστόσο, αδυνατούν να καταλάβουν ότι η υπερφορολόγηση εξάντλησε τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου - εξαιτίας της διόγκωσής του - έχει αυξηθεί, απόδειξη της κρατικίστικης νοοτροπίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Οι κοινωνικές παροχές έχουν συρρικνωθεί, απόδειξη ότι η Κυβέρνηση δεν έχει κοινωνική ευαισθησία.
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, παρά τις εκταμιεύσεις του δανείου, εξακολουθούν να είναι αυξημένες σε σχέση με το 2014, ενώ η πλήρης εκκαθάρισή τους έχει παραπεμφθεί στις αριστερές καλένδες, απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας.
Τα κυβερνητικά λάθη κρατούν καθηλωμένη την Ελλάδα ζημιώνοντας πρωτίστως τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης