Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη έπρεπε να είναι πλήρες, καθαρό και διαυγές

Φάμελλος: Το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη έπρεπε να είναι πλήρες, καθαρό και διαυγές
Μας έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το πώς η ΝΔ προσπάθησε να κουκουλώσει το θέμα των Paradise Papers είπε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι το πόθεν έσχες του Κ. Μητσοτάκη έπρεπε ουσιαστικά και πολιτικά να είναι πλήρες, καθαρό, ανακοινωμένο και διαυγές διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers.
«Αποκαλύπτεται ότι στα άδυτα της εξουσίας και πίσω από τις κλειστές πόρτες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας υπάρχει ένα παράλληλο «πάρτι» εις βάρος των πολιτών που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους τίμια, να ζήσουν την οικογένειά τους, είτε επιχειρηματίες είτε εργαζόμενοι.
Όλοι αυτοί που μας κούναγαν το δάχτυλο για μία ιεραποστολική προσήλωση σε δημοσιονομικούς αριθμούς, φαίνεται ότι παράλληλα άνοιγαν την πίσω πόρτα της τραπεζικής και χρηματιστηριακής ανομίας, προκειμένου κάποιοι να διαχειρίζονται τον κόπο των λαών», είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Φάμελλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη στάση της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα των Paradise Papers.
«Mας έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το πώς η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να κουκουλώσει και να περιορίσει την έρευνα γύρω από το ζήτημα.
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να μπλοκάρουν ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την προστασία των καταγγελτών, κάτι που δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για την ανοιχτή στήριξη του κ. Μητσοτάκη στο λόμπι των μεγάλων συμφερόντων και το παραοικονομικό κύκλωμα.
Μέσα στο "σπίτι" του κ. Μητσοτάκη, υπάρχει προφανώς εμπλοκή της κας. Μητσοτάκη, έχει offshore εταιρεία.
Δεν ξέρω εάν συνδέεται με την επίμονη προσπάθεια να μην αναφέρεται στο «πόθεν έσχες» του κ. Μητσοτάκη το θέμα των περιουσιακών στοιχείων της κ. Μαρέεβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη» είπε ο κ.Φάμελλος.
«Πέρα από τη στενή λογιστική ή νομική ανάγνωση,  ουσιαστικά και πολιτικά έπρεπε το "πόθεν έσχες" του κ. Μητσοτάκη να είναι πλήρες, καθαρό, ανακοινωμένο και διαυγές.
Όχι μία ανακοίνωση από τη ΝΔ που προσπαθούσε να καλύψει αυτό που χθες αποκαλύφθηκε, η συμμετοχή της κας. Μητσοτάκη στα Paradise Papers.
Προσωπικά δεν με εκπλήσσει.
Στην Εξεταστική ανακαλύψαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δάνειο περίπου 800.000 ευρώ και συζητάγαμε εάν θα άρχιζε να το πληρώνει.
Υπήρχε τόσα χρόνια ένα πέπλο προστασίας προς όλα αυτά τα golden boys της πολιτικής, θεωρητικά τους «άριστους», που αποδεικνύεται ότι δεν είναι» είπε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης