Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δάνειο 2 δισ. δολ. στη Saudi Aramco θα χορηγήσει η Βρετανία

Δάνειο 2 δισ. δολ. στη Saudi Aramco θα χορηγήσει η Βρετανία
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Λονδίνο θέλει να πείσει την εταιρεία να εισαχθεί στο LSE
Δάνειο ύψους δύο δισ. δολαρίων θα χορηγήσει στην σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramcο, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.
Το βρετανικό υπουργείο υποστηρίζει ότι το δάνειο αποτελεί μέρος συμφωνίας που έχει γίνει μεταξύ της Λονδίνου και Ριάντ και αφορά τις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Βρετανία.
Αναλυτές, πάντως, υποστηρίζουν ότι η Βρετανία εμφανίζεται τόσο γενναιόδωρη προς την Aramco, στα πλαίσια της προσπάθειας του Λονδίνου να πείσει τη σαουδαραβική εταιρεία να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου όταν πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια εγγραφή της.
Παρίσι και Λονδίνο μάχονται για το ποιο από τα δύο χρηματιστήρια θα αποτελέσει το «σπίτι» της Saudi Aramco όταν γίνει το IPO.
«Πρόκειται για ένα δάνειο το οποίο αφορά μέρος συμφωνιών για τη στήριξη των εξαγωγών», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών.
Την ίδια ώρα η Saudi Aramco ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνιών συνολικής αξίας 4,5 δισ. δολαρίων με εταιρείες από Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες αφορούν ανάπτυξη ενεργειακών projects στη Σ. Αραβία.
Πρόκειται για την ισπανική Tecnicas Reunidas, την ιταλική Saipem, την κινεζική China Petroleum Pipeline, τις αμερικανικές McDermott και Jacobs Engineering και τη National Petroleum Construction του Αμπού Ντάμπι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης