Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί αν γίνουν περικοπές του στρατιωτικού προσωπικού

Skynews: Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας θα παραιτηθεί αν γίνουν περικοπές του στρατιωτικού προσωπικού
Συνολικά θα παυτούν από τα καθήκοντά τους 12 χιλιάδες στρατιώτες και θα μείνουν συνολικά 70 χιλιάδες
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Tobias Ellwood, θα παραιτηθεί, αν γίνουν μαζικές περικοπές στον στρατό, αναφέρει το Skynews.
Οι περικοπές θα αφορούν 12 χιλιάδες στρατιώτες, αφήνοντας έτσι μία μόνιμη δύναμη μόνο 70 χιλιάδων.
Ο Ellwood μοιράστηκε τη δυσαρέσκειά του με συναδέλφους του και είπε ότι θα αποχωρήσει αν ο στρατός δεν προστατευτεί από τις προτεινόμενες περικοπές.
Είχε υπηρετήσει και ο ίδιος μεταξύ 1991 και 1996 στα Βασιλικά Πράσινα Τζάκετ με περιοδείες στη Βόρεια Ιρλανδία, την Κύπρο, το Κουβέιτ, τη Γερμανία, το Γιβραλτάρ και τη Βοσνία.
Ο Ellwood είναι αυτός που προσπάθησε να σώσει τον αστυνομικό Keith Palmer, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί έξω από το Westminster τον Μάρτιο του 2017 και έχει μείνει στη μνήμη η εικόνα του μέσα στα αίματα, ενώ βραβεύτηκε για τη γενναιότητά του.
Άνθρωπος από το περιβάλλον του επιβεβαίωσε τη δυσαρέσκειά του για τις επικείμενες περικοπές.
Άλλες πιθανές περικοπές θα περιλαμβάνουν τη μείωση τεθωρακισμένων οχημάτων, την καθυστέρηση αναβάθμισης των τανκς, τη μείωση των αμφίβιων σκαφών και τις περικοπές κατά 1.000 άτομα των πεζοναυτών.
Ο αντίλογος στον Ellwood είναι ότι η Βρετανία έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό για την άμυνα στην Ευρώπη και είναι ανάμεσα στις λίγες χώρες που οι αμυντικές τους δαπάνες υπερβαίνουν το όριο του 2% που θέτει το ΝΑΤΟ.
Επίσης δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και όλες αυτές οι περικοπές που ακούγονται είναι τουλάχιστον για την ώρα, φημολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης