Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος με νέα μέτρα λιτότητας 5,1 δισ. ευρώ μετά το 2018

Σταϊκούρας (ΝΔ): Δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος με νέα μέτρα λιτότητας 5,1 δισ. ευρώ μετά το 2018
Ο προϋπολογισμός του 2018 θα αποτύχει στη μεγέθυνση της οικονομίας, εκτιμά o βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας
«Ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος με νέα μέτρα λιτότητας ύψους 5,1 δισ. ευρώ μετά το 2018 και με δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για μακρά περίοδο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews o βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Μάλιστα, ο ίδιος μιλά για «λεκτικές ακροβασίες» και «επικοινωνιακά περιτυλίγματα» της κυβέρνησης, ενώ αποδίδει την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων κυρίως «στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τους πολίτες, κάτι που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη».
Εκτιμά δε, πως ο προϋπολογισμός του 2018 θα αποτύχει στη μεγέθυνση της οικονομίας, καθώς «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τους δημοσιονομικούς στόχους».
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η κυβέρνηση για το 2018 έχει ψηφίσει ήδη μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ και η επιστροφή στην κανονικότητα «είναι η νέα κυβερνητική αυταπάτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης