Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (ΝΔ): Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή - Χρειαζόμαστε πρόγραμμα που να είναι εφικτό

Μηταράκης (ΝΔ): Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή - Χρειαζόμαστε πρόγραμμα που να είναι εφικτό
"O νησιωτικός Φ.Π.Α. καταργείται με αποκλειστική ευθύνη και υπογραφή του κ. Τσίπρα", τόνισε ο  βουλευτής Χίου της ΝΔ, Ν. Μηταράκης
«Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή», παρά τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Ν. Μηταράκης, μιλώντας  στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος.
Όπως είπε, «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Χρειαζόμαστε πρόγραμμα που να είναι εφικτό, αλλά να δίνει όραμα και ελπίδα. Χρειαζόμαστε στελέχη, αντάξια της νέας εποχής και των νέων αναγκών.
Να έχουμε την τόλμη να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος και να εφαρμόσουμε πλέον εμείς, μόνοι μας, τις μεταρρυθμίσεις για το μέλλον μας – χωρίς έξωθεν πιέσεις.
Να κάνουμε πράξη αυτό που έχει προτάξει ως πρώτη μας προτεραιότητα ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης.
Τη νέα γενιά».
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι αύριο  οι  Σύνεδροι καλούμαστε να ψηφίσουμε για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, επιβεβλημένη σε μεγάλο βαθμό από το δημογραφικό, «θα ψηφίσουμε για το δικαίωμα των νέων ασφαλισμένων να κεφαλαιοποιήσουν τις εισφορές τους και να επιλέξουν ελεύθερα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού παρόχου ασφαλιστικής κάλυψης.
Για ελεύθερη επιλογή και στο συνταξιοδοτικό, και στην υγεία».
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε δύο ειδικά θέματα, με πρώτο τη στήριξη της νησιωτικότητας, εξηγώντας πως είναι εθνικός στόχος να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τους πληθυσμούς στα νησιά της παραμεθορίου.
Όπως είπε, «η Κυβέρνηση σήμερα καπηλεύεται τη νησιωτικότητα για επικοινωνιακούς λόγους – χωρίς σχέδιο και χωρίς πρόθεση να ενεργήσει.
Όμως, με μια ανεύθυνη πολιτική στο μεταναστευτικό, έκανε τα νησιά αποθήκες ψυχών και εξάντλησε τις τοπικές κοινωνίες.
Για εμάς τους Χιώτες, είναι άμεση προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Νέα Δημοκρατία έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της να ακούσει, να συζητήσει τα προβλήματα και να αναζητήσει λύσεις, διοργανώνοντας στη Χίο την Προσυνεδριακή Ημερίδα για το μεταναστευτικό».
Πρόσθεσε ότι ο νησιωτικός Φ.Π.Α. καταργείται με αποκλειστική ευθύνη και υπογραφή του κ. Τσίπρα, αλλά και ότι το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Β. Αιγαίου βρίσκεται στα σπάργανα.
Γενικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, «θα πρέπει να κατατεθεί ολοκληρωμένο νομοσχέδιο που θα διευκολύνει και θα στηρίζει τα πολύ μικρά νησιά με συγκεκριμένες δράσεις».
Κατέληξε λέγοντας ότι «η Ελλάδα και μπορεί και πρέπει να έχει το μέλλον που της αξίζει.
 Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης