Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάππας Φραγκίσκος: Μην αδιαφορείτε για το δράμα των μεταναστών – Εκδιώκονται από τη γη τους

Πάππας Φραγκίσκος: Μην αδιαφορείτε για το δράμα των μεταναστών – Εκδιώκονται από τη γη τους
Σήμερα η παραδοσιακή ευλογία «Urbi et orbi» του Πάπα Φραγκίσκου
Έκκληση στους Καθολικούς να μην αδιαφορούν για το δράμα των μεταναστών απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων θα δώσει την παραδοσιακή ευλογία «Urbi et orbi».
Στο μήνυμα του ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να επιδεικνύουν «φιλοξενία» και να μην αδιαφορούν για το δράμα των μεταναστών, οι οποίοι, όπως είπε «συχνά εκδιώκονται από τη γη τους από ηγέτες έτοιμους να δουν να χύνεται αίμα αθώων».
«Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ότι δεν έχει τη θέση του σε αυτή τη Γη» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έχει αναδείξει το θέμα των προσφύγων - μεταναστών σε μείζον, παραλλήλισε την πορεία των μεταναστών με το ταξίδι του Ιωσήφ και της Παναγίας στη Βηθλεέμ.
«Η απλή ιστορία του Ιησού άλλαξε την ιστορία για πάντα.
Όλα εκείνη τη νύχτα αποτέλεσαν πηγή ελπίδας» τόνισε ο Πάπας, αναφέροντας ότι «ο Ιωσήφ κα η Παναγία έφτασαν σε μια περιοχή στην οποία δεν υπήρχε χώρος γι' αυτούς».
«Υπάρχουν τόσα πολλά βήματα που είναι κρυμμένα στα βήματα του Ιωσήφ και της Παναγίας.
Βλέπουμε τα σημάδια ολόκληρων οικογενειών που δεν έχουν διαλέξει να φύγουν αλλά διωγμένοι από τις χώρες τους αφήνουν πίσω τους αγαπημένους τους» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, υπογραμμίζοντας ότι «ο Θεός είναι παρών στους απρόσκλητους επισκέπτες που περνάνε από τις γειτονιές και τις πόλεις μας που μας χτυπούν τις πόρτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης