Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018 μπορεί να είναι υπερβολικές

Bostic (Fed): Τρεις αυξήσεις επιτοκίων το 2018 μπορεί να είναι υπερβολικές
Η Fed μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια δύο ή λιγότερες φορές το 2018, λόγω των ασθενών πιέσεων στις τιμές, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια δύο ή λιγότερες φορές το 2018, λόγω των ασθενών πιέσεων στις τιμές και της ενδεχόμενης απώλειας δημόσιας εμπιστοσύνης στην ικανότητά της να επιτύχει τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, δήλωσε σήμερα (08/01/2018) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Ο Bostic δήλωσε ότι εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της «αργής απόσυρσης» της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ως «απάντηση» στην εγχώρια οικονομική ανάπτυξη, που ο αξιωματούχος της Fed εκτιμά ότι μπορεί να φτάσει το 2,5% φέτος, καθώς και στη συνεχιζόμενη χαμηλή ανεργία.
«Ωστόσο, θα ήθελα να προειδοποιήσω ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα τρεις έως τέσσερις κινήσεις ετησίως», αναφέρει ο Bostic σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για μια ομιλία προς τον Ροταριανό Όμιλο της Ατλάντα, διαχωρίζοντας τη θέση του από τη μέση προσδοκία των αξιωματούχων της Fed για τρεις αυξήσεις το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια τρεις φορές το 2017.
Η αδύναμη αύξηση των μισθών και ο πληθωρισμός είναι δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, ανέφερε ο ίδιος.
Επιπρόσθετα, ο Bostic ανέφερε ότι ανησυχεί ότι οι πολίτες μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στη δέσμευση της Fed ή στην ικανότητά της να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης