Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο φόβος και η αμφιβολία δεν θα πρέπει να καθορίζουν τη συμπεριφορά μας απέναντι στους μετανάστες, είπε ο Πάπας

Reuters: Ο φόβος και η αμφιβολία δεν θα πρέπει να καθορίζουν τη συμπεριφορά μας απέναντι στους μετανάστες, είπε ο Πάπας
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε στήριξη για τους μετανάστες, αλλά και από αυτούς να σέβονται τους νόμους και τις παραδόσεις των χωρών που τους φιλοξενούν
Ο αμοιβαίος φόβος που υπάρχει μεταξύ μεταναστών και των νέων κοινοτήτων τους είναι κατανοητός, αλλά δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για να είναι ευπρόσδεκτοι οι άρτι αφιχθέντες και να ενσωματωθούν, είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ειδική λειτουργία για την παγκόσμια ημέρα Προσφύγων και Μεταναστών, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Πάπας Φραγκίσκος ένας φανατικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών απευθύνθηκε σε πρόσφυγες και μετανάστες από 50 περίπου χώρες στον ναό του Αγίου Πέτρου στα Βασιλικά στο Βατικανό.
Οι τοπικές κοινότητες πολλές φορές φοβούνται ότι οι νεοαφιχθέντες θα διαταράξουν την τάξη και θα "κλέψουν" ό,τι οι ίδιοι με κόπο δημιούργησαν, την ίδια στιγμή που οι μετανάστες φοβούνται από την πλευρά τους τη σύγκρουση και τις διακρίσεις, ήταν τα λόγια του Πάπα.
"Το να έχει κανείς αμφιβολίες και φόβους δεν είναι αμαρτία. Η αμαρτία είναι να επιτρέπουμε σε αυτούς τους φόβους να καθορίζουν την ανταπόκρισή μας, να περιορίζουν τις επιλογές μας, να συμβιβάσουν με τον σεβασμό και τη γενναιοδωρία και να τροφοδοτήσουμε την εχθρότητα και την απόρριψη".
Ο Πάπας επανειλημμένα έχει ζητήσει οι πολιτικοί και οι κοινωνίες να υποστηρίξουν τους μετανάστες, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο και μεταξύ Μιανμάρ και Μπαγκλαντές, ενώ είχε επικρίνει τον Donald Trump, που σκόπευε να χτίσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφτεί και τους πρόσφυγες της Μιανμάρ, ενώ την Κυριακή 14/1 είπε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των χωρών που τους φιλοξενούν.
Οι κοινότητες θα πρέπει με τη σειρά τους να μην έχουν προκαταλήψεις απέναντι στους νεοφερμένους, να κατανοήσουν τις ελπίδες και τις δυνατότητές τους, αλλά και τους φόβους και τα ελαττώματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης