Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ελληνική εταιρία φαρμάκων που εξαγοράζει στη Μάλτα αλλά δεν δημοσιεύει ισολογισμούς

Η ελληνική εταιρία φαρμάκων που εξαγοράζει στη Μάλτα αλλά δεν δημοσιεύει ισολογισμούς
Οι κινήσεις της PhaOS και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Μάλτας
Μπορεί μια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης-συμβουλευτικής του φαρμάκου να μην δημοσιεύσει στην Ελλάδα οικονομικές καταστάσεις για τρεις ολόκληρες συνεχόμενες χρήσεις (2015-2016-2017) να επεκτείνεται στο εξωτερικό;
Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι μπορεί όταν στη Μάλτα η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι η ελληνική PharOS ΕΠΕ  θα προσλάβει απολυμένους Arrow Pharm εργάτες που έχασαν τη δουλειά τους μετά από μια αναδιάρθρωση της εταιρείας τον περασμένο μήνα.
Η PharOS θα αναλάβει επίσης το εργοστάσιο και τον εξοπλισμό της Arrow Pharm  και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τα μέσα του έτους.
Η εταιρεία θα κατασκευάσει αρχικά φαρμακευτικά προϊόντα με τελική μορφή δοσολογίας στη μονάδα της Arrow, με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε άλλες εξειδικευμένες περιοχές παραγωγής φαρμάκων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λεπτομέρειες της εν λόγω επένδυσης δεν έγιναν γνωστές και το ερώτημα είναι τι ύψους χρηματοδότηση θα απαιτηθεί όταν η ελληνική εταιρία με βάση τα τελευταία γνωστά στοιχεία του 2014!!! Είχε τζίρο κατώτερο των 5 εκ ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομίας της Μάλτας κ. Chris Cardona δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί μια άλλη σημαντική επένδυση στον φαρμακευτικό τομέα και η "δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα αυτό ατις τελευταίες εβδομάδες".
Επισημαίνεται ότι στην Φάρος ΕΠΕ διαχειριστές είναι η κα Στέλλα Κουκάκη και ο κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος με την πρώτη να εμφανίζεται και ως εκ των ιδρυτών της εταιρίας κατά το 2002.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρεται ότι έχει λανσάρει και αναπτύξει 29 φαρμακευτικά σκευάσματα και έχει υπό ανάπτυξη άλλα 30 ενώ διαθέτει παρουσία σε 84 χώρες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης