Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα πάνω - κάτω στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η υπόθεση Novartis - Χτυπάει «κόκκινο» η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Τα πάνω - κάτω στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η υπόθεση Novartis - Χτυπάει «κόκκινο» η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Διαρροές καταθέσεων προστατευμένων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis, με σφοδρή αντεπίθεση της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση
Όπως όλα δείχνουν το σήριαλ της υπόθεσης Novartis μόλις ξεκίνησε και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έχει πληθώρα επεισοδίων και κυρίως ανταλλαγής δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων και της κυβέρνησης.
Το αμιγώς νέο στοιχείο που είδε σήμερα 7/2 το φως της δημοσιότητας είναι η διαρροή μέρους της κατάθεσης ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης».
Στην κατάθεσή του ο εν λόγω μάρτυρας εμπλέκει στην όλη υπόθεση τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας το 2008, μία εταιρεία επικοινωνίας, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Hellas, Κ. Φρουζή και στελέχη του υπουργείου Υγείας την περίοδο που υπουργός ήταν ο κ. Αβραμόπουλος.
Σημειώνεται ότι ο μάρτυρας επισημαίνει ότι «ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της».
Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται και ΜΜΕ, χωρίς να κατονομάζονται, τα οποία φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά της.
Αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο, υποστηρίζει ότι είχε ανταλλαγές μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον κ. Φρουζή, ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι ο κ. Λοβέρδος έχει χρηματιστεί.
Στην περίπτωση του κ. Αδ. Γεωργιάδη ο ίδιος μάρτυρας εμφανίζεται, επίσης, βέβαιος ότι ως υπουργός Υγείας είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.
Πιθανώς και λόγω της παραπάνω διαρροής αλλά και με δεδομένο ότι στην όλη υπόθεση εμπλέκονται μόνο δικά της στελέχη, η Νέα Δημοκρατία έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση ενάντια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τη Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει με σημερινή του δήλωση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, κατηγορώντας τον ότι εκμεταλλεύεται την υπόθεση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και ότι είναι επικίνδυνος για την δημοκρατική νομιμότητα.
«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το Τέταρτο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη.
Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο Σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων.
Προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες.
Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος Δικαίου¨" αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.
Στην συνέχεια αμφισβητεί την διαδικασία των καταθέσεων από μάρτυρες που φορούν κουκούλα. Αναφέρει συγκεκριμένα: "Σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού.
Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis.
Όλα να έρθουν στο φως.
Αλλά χωρίς κουκούλες.
Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη Παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο.
Που η Κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει".   
Κλείνοντας κάνει λόγο για "βρώμικη επιχείρηση και προειδοποιεί ότι εκείνοι που μετέχουν σε αυτή θα λογοδοτήσουν": Αναφέρει συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ: "Αποδεικνύεται, πλέον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.
Όμως σε μια Δημοκρατία -και η Ελλάδα παραμένει Δημοκρατική Πολιτεία- καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς.
Ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος.
Και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας.
Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού Λαού, αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν.
Το Κράτος Δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά".

Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς και τους δικαστικούς

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς και τους δικαστικούς και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους αναφέρει με ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας απάντηση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα σχόλιά του για το σκάνδαλο Novartis.
Συνεχίζοντας σε επιθετικό ύφος η ανακοίνωση αναφέρει:
«Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση.
Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι.
Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».
«Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας», υπογραμμίζει η ανακοίνωση «από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει».
«Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα.
Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κοντονής για Novartis: Το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων το καθορίζει η Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι

Η έρευνα είναι σε ένα πρώτο επίπεδο, η δικογραφία βρίσκεται στη βουλή, αξιολογούνται τα στοιχεία και η αξιοπιστία των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να μην μιλάμε για στημένες υποθέσεις, ανέφερε και τόνισε πως είναι απαράδεκτα αυτά που λέει οψίμως η αντιπολίτευση .Τόνισε πως το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων το καθορίζει η Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και είναι εικασία για το ποιοι είναι οι μάρτυρες αυτοί, επισήμανε.
Ο κ. Κοντονής ανέφερε ακόμη πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος δεν πήγε στην Άρειο Πάγο να ενημερωθεί για τη δικογραφία απλά έθεσε το ερώτημα αν ολοκληρώθηκε η διαδικασία .
Η κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο είπε ο κ. Κοντονής , παρέλαβε την δικογραφία και την διαβίβασε στην Βουλή .
Αυτό τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, είπε ο κ. Κοντονής.

Δημ. Αβραμόπουλος: Ατεκμηρίωτη και διάτρητη η δικογραφία – Να χυθεί άπλετο φως

Η πολιτική και δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και των εμπνευστών τους θα είναι συντριπτική είπε ο κ. Αβραμόπουλος
Την θέση ότι η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis είναι ατεκμηρίωτη και διάτρητη διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δ. Αβραμόπουλος.
«Σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας.
Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο, που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταθεί.
Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευσθούν και να την επιχειρήσουν.
Ωστόσο δεν αρκούν οι χαρακτηρισμοί αυτοί.
Θα ήταν αρκετοί εάν δεν υπήρχε συγχρόνως παραβίαση σοβαρών θεσμικών κανόνων λειτουργίας, στην προσπάθεια να θιγούν και να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι.
Οι ψευδομάρτυρες, οι ηθικοί αυτουργοί και συναυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα, όχι μόνο κατά όσων σήμερα κατονομάζονται αλλά και κατά της ομαλής λειτουργίας της πολιτικής ζωής του τόπου.
Όλα και όλοι στο φως της δημοσιότητας άμεσα και το πλήρες κείμενο της δικογραφίας, ώστε να αποκαλυφθούν η σκευωρία και οι προθέσεις των σκευωρών.
Και αυτό, για να μην μείνει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να πετύχει η απόπειρα υπονόμευσης του κράτους δικαίου.
Η πολιτική και η δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και των εμπνευστών τους θα είναι συντριπτική και απόλυτη.
Από πλευράς μου, θα προβώ σε πλήρη τεκμηριωμένη και αναλυτική ενημέρωση του Προέδρου, των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Θεσμών» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Δ. Αβραμόπουλος.

Λοβέρδος: Ενορχηστρωτής της υπόθεσης Novartis ο Τσίπρας – Θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ενορχηστρωτή της υπόθεσης Novartis χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υποστήριξε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
«Σε καμία περίπτωση από το περιεχόμενο του φακέλου δεν προκύπτει πως υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες.
Πρόκειται για γελοιότητες» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λοβέρδος.
«Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες να κατέθεσαν τέλη Νοεμβρίου του 2017 και μέχρι την Κυριακή του συλλαλητηρίου, ενώ παράλληλα βρίσκονταν σε εξέλιξη θέματα όπως η υπόθεση των βλημάτων οι οβίδες και τα συλλαλητήρια.
Έχει δοθεί στους μάρτυρες κατηγορίας ένα καθεστώς προστασίας που είναι πρόσκαιρο» τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος κάλεσε τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες να έρθουν στην Βουλή για να μπορέσουν, όσοι κατηγορούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους.
«Θα κάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Αυτοί οι συμμορίτες που το διοργάνωσαν αυτό, θα δώσουν λόγο» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

Γεωργιάδης: Ιστορία στημένη από Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο και Πολάκη

Ιστορία στημένη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Θα στείλω το φάκελο σε Costello, Juncker και Merkel να μάθουν τι είδους Maduro στηρίζουν στην Ελλάδα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο τρίτος προστατευόμενος μάρτυρας είπε τις ημέρες κοντά στα Χριστούγεννα ότι ο Κωνσταντίνος Φρούζης και η Novartis είχαν περίεργες σχέσεις με την τρόικα.
«Αναμένω δυο προανακριτικές επιτροπές στη Βουλή, μια για την Novartis και μια για την υπόθεση βλημάτων.
Ο Πάνος Καμένος είναι βαθιά εκτεθειμένος» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Φρουζής: Φάρσα η υπόθεση της Novartis – Θα λογοδοτήσουν οι στημένοι ψευδομάρτυρες

Χοντροκομμένη φάρσα χαρακτηρίζει την υπόθεση της Novartis ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κ. Φρουζής, ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι στημένοι ψευδομάρτυρες θα λογοδοτήσουν.
«Αγαπητοί φίλοι,
Θέλω να γνωρίζετε ότι όλη αυτή η χοντροκομμένη φάρσα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες σύντομα θα καταπέσει.
Οι στημένοι ψευδομάρτυρες και οι άθλιοι συνεργάτες τους που «βρέθηκαν»/ «ανακαλύφθηκαν» τις τελευταίες εβδομάδες, σύντομα θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
Προσωπικά δεν θα αφήσω κανένα να σπιλώσει την μακρόχρονη επαγγελματική μου πορεία όπου τίμησα και τιμώ τα παιδιά μου, την οικογένεια μου και την χώρα μου.
Άμεσα λοιπόν πρέπει να δοθεί το σύνολο της Δικογραφίας στη δημοσιότητα.
Πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε όλη την πληροφόρηση και το περιεχόμενο της» ανέφερε σε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook ο κ. Φρουζής.

Νικολοπούλου: Η εμπλοκή έγινε για να πλήξουν το σύζυγο μου, Γιάννη Στουρνάρα, επειδή είναι ανεξάρτητος

Την εκτίμηση πως η εμπλοκή της για μια ακόμη φορά σε κάποιο σκάνδαλο γίνεται καθώς στόχος είναι ο σύζυγός της Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λίνα Νικολοπούλου, managing director της Mindwork Business Solutions.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη φαντασία στην εκστρατεία «δολοφονίας» χαρακτήρων και καταστροφής της εταιρείας μου.
Στην υπόθεση Novartis, οι γνωστοί - άγνωστοι, όποιοι και αν είναι αυτοί και απ' όπου κι αν προέρχονται, καταφεύγουν σε ανυπόστατες συκοφαντίες και γελοιότητες του αισχίστου είδους σε σχέση με τη συμμετοχή μου και τη συμμετοχή της εταιρείας μου MINDWORK σε παράνομη δραστηριότητα με τη Novartis.
Δηλώνω, αλλά και αποδεικνύω με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε έλαβα αμοιβές πέραν των καθόλα νόμιμων τα χρόνια της συνεργασίας μου με τη NOVARTIS, που αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας.
Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μου ελάχιστη είναι η συμμετοχή της Novartis στον κύκλο εργασιών της εταιρείας μου MINDWORK, οι δε χορηγίες της Novartis στα συνέδρια που διοργανώνουμε δεν διαφέρουν από τις χορηγίες άλλων εταιρειών.
Η NOVARTIS είναι μια από τις 100 μεγάλες εταιρείες πελάτες της MINDWORK.
Οι αμοιβές στα συνέδρια διέπονται από κανόνες αυστηρούς και διαφανείς. Υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις που περιγράφουν το περιεχόμενο των υπηρεσιών και παραδοτέα. Η Novartis έχει υποχρέωση να διαψεύσει άμεσα τις ανυπόστατες κατηγορίες και την όποια εμπλοκή εμού ή της εταιρείας μου σε οποιαδήποτε υπόθεση που τυχόν εμπλέκεται αυτή η ίδια, διαφορετικά θα κινηθώ δικαστικά εναντίον της για συμπαιγνία σε συκοφαντία με ανταλλάγματα ή σε υποχώρηση σε εκβίαση.
Η εμπλοκή μου επιλέχτηκε για να πλήξουν τον σύζυγο μου, Γιάννη Στουρνάρα, επειδή είναι ανεξάρτητος και τον ενδιαφέρει μόνο η ευημερία της Ελλάδας.
Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να απειλήσει να καταστρέψει την οικογένειά μου, την τιμή μου και την υπόληψη μου.
Δεν τους οδήγησε πουθενά το κυνήγι των μαγισσών: οι συκοφαντίες για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας μου, οι συκοφαντίες για ψευδή «πόθεν έσχες»… Τι μένει; Η εμπλοκή μου στην «Υπόθεση Novartis». Εξόφθαλμο, χωρίς φαντασία, υποδηλώνει την απελπισία τους».

Τι είχε αποκαλύψει, ήδη, από χθες 6/2 στις 20.00 μμ το bankingnews για τον «Μάρτυρα 3»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 που εμπεριέχεται στην δικογραφία για την υπόθεση Novartis «αποκαλύπτει» πολύ συγκλονιστικά στοιχεία για το πώς δίδονταν – εάν δίδονταν – μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πηγή που είχε πρόσβαση στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή, αποκαλύπτονται τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία ωστόσο μέλλει να αποδειχθούν καθώς είναι άλλο ένας μάρτυρας να κατονομάζει και άλλο να μπορεί να αποδείξει ότι αυτά που καταμαρτυρεί είναι πραγματικά γεγονότα.
Το bankingnews παρουσιάζει ότι εμπεριέχεται στην δικογραφία και δεν παίρνει θέση, καθώς η διαδικασία ακόμη διερευνάται και δεν είναι σαφές εάν οι μαρτυρίες είναι πραγματικές ή δεν εμπεριέχουν δόλο…ή άλλες σκοπιμότητες και θέτει πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στοιχείων που παρουσιάζονται.  
Ουσιαστικά, εάν αυτά που έχουν καταθέσει οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι αληθινά στοιχεία και αποδεικνύονται.
Επίσης, θα πρέπει οι προστατευόμενοι μάρτυρες να πάψουν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες και να αποκαλυφθούν ώστε η όλη διαδικασία να αποκτήσει μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Τι αποκαλύπτει ο μάρτυρας 3

Από τους προστατευόμενους μάρτυρες ο αριθμός 3 φαίνεται να γνωρίζει τα περισσότερα και παρουσιάζει "πολλά ενοχοποιητικά στοιχεία" για πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα:

-Αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς ο πρώην πρωθυπουργός δωροδοκήθηκε από την Novartis.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι μετά από καθοδήγηση που είχε και με την BMW συγκεκριμένη ώρα και ημέρα του 2013 επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.
Του ζητήθηκε να διαθέτει ταυτότητα και αυτός τόνισε ότι θα εισέλθει στον χώρο με μαύρη BMW.
Εν συνεχεία, παρέδωσε μαύρη βαλίτσα τύπου σαμσοναιτ με χαρτονομίσματα κίτρινα και μωβ.
Στην δικογραφία δεν έχει αναφερθεί ποσό, αλλά μόνο ότι σε μια βαλίτσα υπήρχαν κίνητρα και μωβ χαρτονομίσματα.

-Αναφέρει τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι όταν το ελληνικό δημόσιο επέστρεψε 65 εκατ στην Novartis από φορολογικούς και άλλους ελέγχους δόθηκαν 2 εκατ ευρώ στον πρώην υπουργό.
Μάλιστα ο προστατευόμενος μάρτυρας 3 αναφέρει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε και άλλες 3 φορές δώρα από την Novartis για ποσά 50 και 20 χιλιάδων ευρώ με αιτιολογία ανακαίνιση του σπιτιού του.
Πάντως ο Γεωργιάδης ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του.

-Κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό Π. Πικραμένο ότι έλαβε 100 χιλιάδες ευρώ από την Novartis.

-Αναφέρει ότι ο Σαλμάς ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε δώρο από την Novartis και παρουσιάζει ότι προεξείχε από το σακάκι που φορούσε δεσμίδα χαρτονομισμάτων.

-Για τον Λοβέρδο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ αναφέρει απλά ότι εικάζει ότι δεν μπορεί να μην δωροδοκήθηκε.

-Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λέει ότι έλαβε δώρο για τα εμβόλια H1N1 αλλά χωρίς να κατονομάζει ποσά.

-Για τον Στουρνάρα όπου αναφέρεται πολλές φορές στην έρευνα των εισαγγελικών αρχών τονίζεται ότι η γυναίκα του μέσω της εταιρίας που διαθέτει υπερτιμολογούσε υπηρεσίες και μέσω αυτών των μεθόδων «λάμβανε» χρήματα από την Novartis.
Να σημειωθεί ότι ο Στουρνάρας ως πρώην ΥΠΟΙΚ και η σύζυγος του αναφέρονται πολλές φορές από τους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά δεν παρουσιάζονται στοιχεία όπως στις περιπτώσεις Σαμαρά και Γεωργιάδη ενώ δεν υπάρχει μαρτυρία που να αναφέρει ότι δόθηκαν χρήματα απευθείας στον Στουρνάρα.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων παρουσιάζονται σημαντικές λεπτομέρειες για τους λογαριασμούς του Φρουζή ως αντιπρόεδρος της Novartis στην UBS στην Ελβετία, πως διακινούσε κονδύλια και πως χρησιμοποιούσε τα νησιά keyman για άλλες συναλλαγές.
Το bankingnews συνέλεξε τα στοιχεία αυτά από πηγή που δεν αμφισβητείται καθώς εμπεριέχονται στην δικογραφία που απεστάλη στην Βουλή.
Το ζήτημα, το ουσιώδες ζήτημα είναι εάν οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι πραγματικές, εάν οι μάρτυρες εικάζουν ή εάν μπορούν να αποδείξουν αυτά που έχουν καταθέσει.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί στην Βουλή;

Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει εξεταστική επιτροπή ή προανακριτική για την υπόθεση Novartis.
Εάν η υπόθεση παρακάμψει την εξεταστική και πάει κατευθείαν σε προκαταρκτική, τότε η υπόθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ σοβαρή.
Θεωρητικά, η υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί στην ολομέλεια με θέμα την παραπομπή ή όχι σε ειδικό δικαστήριο των εμπλεκομένων προσώπων.

Υποσημείωση bankingnews

Από τα στοιχεία που παρουσιάζονται εκ πρώτης όψεως είναι πολύ σοβαρά αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα στοιχεία δεν τεκμηριώνουν ενοχή... ώστε να προκύψουν ξεκάθαρες κατηγορίες.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το περιβόητο σκάνδαλο της Novartis, πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα φαίνεται να έχουν ισχυρά και πειστικά επιχειρήματα ενώ η αξιοπιστία των μαρτύρων θα είναι το βασικό ζητούμενο στην όλη υπόθεση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης