Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Π. Τσινάβος: Η Κρι Κρι δίνει πακέτο μετοχών σε ξένους και σαρώνει στις ευρωπαϊκές αγορές

tags :
Π. Τσινάβος: Η Κρι Κρι δίνει πακέτο μετοχών σε ξένους και σαρώνει στις ευρωπαϊκές αγορές
Διεκδικεί την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά γιαουρτιού
Νέο placement σε ξένους επενδυτές σχεδιάζει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τσινάβος μιλώντας χθες σε μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι δεν έχει νόημα για την εταιρεία να παραμένει στο Χρηματιστήριο  Αθηνών όταν δεν υπάρχει διασπορά της μετοχής.
Ο κ. Παναγιώτης Τσινάβος θεωρεί σημαντική την παρουσία επενδυτών στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας καθώς δημιουργεί εμπορευσιμότητα και κινητικότητα στη μετοχική  αγορά.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δεν αποκάλυψε το ποσοστό που πρόκειται να διαθέσει στην αγορά όπως και το χρόνο που θα γίνει.
Να σημειωθεί  ότι η οικογένεια Τσινάβου κατέχει το 76% των μετοχών της εταιρείας το υπόλοιποι 24% των μετοχών κατανέμεται σε ποσοστό 14% σε νομικά πρόσωπα - οντότητες και το 10% σε ιδιώτες επενδυτές.
Ο κ. Τσινάβος δήλωσε ότι η μερισματική πολιτική για την οικονομική χρήση του 2017 θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα του 2016.
Ο ίδιος είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της εταιρείας και διεκδικεί την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά του γιαουρτιού αλλά κα την ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στις ξένες αγορές.
Ανακοίνωσε την είσοδο των προϊόντων στην αγορά της Ιρλανδίας όπως και σε αλυσίδες σουπερ μάρκετ της Αγγλίας όπως είναι η Waitrose, ALDI και η αλυσίδα Morrisons με την οποία προχωρά σε συνεργασία για πρώτη φορά.
Ο κ. Τσινάβος αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντική γνώση στον τομέα των εξαγωγών και αναζητεί ελληνικά προϊόντα τα οποία διαθέτουν ευρωπαϊκό όραμα για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό
Ανέφερε ως παράδειγμα  το προϊόν Κατίκι Δομοκού, το οποίο έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που του  επιτρέπουν να επεκταθεί στις ξένες αγορές.

Οι πωλήσεις του 2017

Η διοίκηση εκτιμά ότι η εταιρεία Κρι  Κρι θα εμφανίσει πωλήσεις ύψους 79,2 εκατ. ευρώ  αυξημένες κατά 19% σε σχέση με πέρυσι .
Το μικτό περιθώριο κέρδους αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,9% τα λειτουργικά κέρδη κατά 13,8% στα 13  εκατ. ευρώ.
Οι εξαγωγές αποτελούν το 31% των εσόδων της εταιρείας και διαμορφώνονται στα 24,1 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2017 από 16 εκατ. ευρώ το 2016 και 3,6 εκατ. ευρώ το 2008

Σαρώνει το γιαούρτι στις ευρωπαϊκές αγορές και σε αξία ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ
 
Στην  αγορά της Γερμανίας ανέρχεται στο 1,9 δισ. ευρώ τα ελληνικά γιαούρτια συμμετέχουν  με 127 εκατ. ευρώ, στην αγορά της Ιταλίας σε 1,6 δισ.  ευρώ και τα ελληνικά γιαούρτια συμμετέχουν με 179 εκατ. ευρώ, στην αγορά της Αγγλίας η αξία  διαμορφώνεται σε 1,5 δισ. ευρώ εκ ων των  οποίων τα 64 εκατ. ευρώ τα μοιράζονται δύο ελληνικές εταιρείες.
Η Κρι  Κρι τα 14 εκατ. ευρώ  και η ΦΑΓΕ τα 50  εκατ. ευρώ, στην  Ολλανδία διαμορφώνεται σε 411 εκατ. ευρώ και ελληνικά γιαούρτια σε 65 εκατ. ευρώ.   

Η Κρι Κρι κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά γιαουρτιού

Το μερίδιο αγοράς της Κρι  Κρι στην αγορά γιαουρτιού διαμορφώνεται στο 14,2%  σε επίπεδο όγκου και στο 13,5% με βάση την αξία στα τέλη του 2017.
Η εγχώρια αγορά αποτιμάται στα 180 εκατ. ευρώ  εκ των οποίων σε ποσοστό 55% αφορά το στραγγιστό  γιαούρτι. Ο leader της  αγοράς εμφανίζει μερίδιο 21,8%  με βάση τον όγκο και στο 23,8% ως αξία.  
Με βάση τα στοιχεία  τα προϊόντα  ιδιωτικής ετικέτας σε επίπεδο όγκου κατέχουν το 14,1% σε  όγκο  και σε αξία το στο 8,9%
Όπως ανέφερε ο κ. Τσινάβος το 70% των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας γιαουρτιού παράγονται στην Κρι Κρι  καθώς υπάρχουν συνεργασίες με τις αλυσίδες σουπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Μασούτης, My  Market και LidL.
Ένα στα τέσσερα γιαούρτια παρασκευάζονται από τη γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι με αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς να ξεπερνά το 20% στο στραγγιστό γιαούρτι.  

Η Κρι Κρι  στην αγορά παγωτού

Η εγχώρια αγορά παγωτού αποτιμάται σε 220 εκατ. ευρώ.
Το μερίδιο αγοράς της σε όγκο ανέρχεται στο 15% για την εταιρεία Κρι  Κρι.
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 18,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 12,5%  σε σχέση με το 2016.
Οι εξαγωγές ήταν ενισχυμένες κατά 12,5% στα 2,7 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ με τον αναπτυξιακό νόμο.
Να σημειωθεί ότι ο δανεισμός της εταιρείες είναι χαμηλός  ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί όταν παρουσιασθεί κάποια  ευκαιρία για εξαγορά.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr
    
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης