Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή αύριο 21/2 η υπόθεση της Novartis – Θα μιλήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πλην Αβραμόπουλου

Στη Βουλή αύριο 21/2 η υπόθεση της Novartis – Θα μιλήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πλην Αβραμόπουλου
Θα στηθούν 10 κάλπες για κάθε ένα εμπλεκόμενο και θα ψηφιστεί το εάν θα προχωρήσει η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής
Στη Βουλή εισέρχεται αύριο Τετάρτη 21/2 η υπόθεση της Novartis με όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα – πλην του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος θα στείλει υπόμνημα - στη δικογραφία να έχουν δηλώσει ότι θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.
Σημειώνεται πως η συζήτηση και η ψηφοφορία επί της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής θα γίνει σε μια συνεδρίαση, ενώ θα στηθούν 10 κάλπες, μια κάθε εμπλεκόμενο.
Βάσει της διαδικασίας, η οποία θα αρχίσει στις 09:00 αύριο το πρωί και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 22:00 το βράδυ, στα ψηφοδέλτια, ένα για κάθε εμπλεκόμενο, ο κάθε βουλευτής θα δηλώνει «ναι», «όχι» ή «παρών» στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα αδικήματα που αναφέρονται στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για κάθε ένα πολιτικό πρόσωπο χωριστά.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τους οκτώ εισηγητές, ένας από κάθε κόμμα.
Θα συνεχιστεί με 16 ομιλητές, κατ' αναλογία της δύναμης των κομμάτων, στους οποίους θα είναι και ένας βουλευτής από τους ανεξάρτητους.
Θα μιλήσουν, επίσης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι αναφερόμενοι στη δικογραφία και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Τον λόγο θα λάβουν ακόμη τέσσερις υπουργοί, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Τα αναφερόμενα στη δικογραφία πολιτικά πρόσωπα θα έχουν 20 λεπτά στη διάθεσή τους για να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους.
Στην ψηφοφορία θα λάβουν μέρος οι πέντε εκ των δέκα πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, διότι είναι εν ενεργεία βουλευτές.
Δεν θα έχουν δικαίωμα, όμως, να ψηφίσουν σε σχέση με τον εαυτό τους, αλλά έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για τα άλλα αναφερόμενα πρόσωπα.
Η απόφαση προβλέπει δέκα κάλπες, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο.
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, να στηθεί μια κάλπη στην Ολομέλεια, με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Αυτό θα μπορούσε, ίσως, να συμβεί εάν τα πέντε εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία δηλώσουν ότι δεν θα κάνουν χρήση τού δικαιώματός τους να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα.
Σε αυτήν την περίπτωση, τον τελευταίο λόγο θα έχει η Ολομέλεια.
«Η απόφαση της Διάσκεψης για δέκα κάλπες είναι δεδομένη.
Αν μέχρι την Τετάρτη ή μέσα στην Ολομέλεια προκύψουν κάποια ενδεχόμενα, όπως αυτοβούλως οι ενδιαφερόμενοι πουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, τότε ίσως μπορεί να υπάρξει ενιαίο ψηφοδέλτιο, και να μην υπάρχει καμία ένσταση έτσι για το αν θα ψηφίζουν ή όχι τον εαυτό τους, ή άλλα τεχνικά ζητήματα, θα μπορούσαμε ίσως να πάμε σε μια κατ' οικονομίαν διαδικασία.
Είναι κάτι που θα το δούμε τότε.
Η απόφαση μας, με αυτά τα στοιχεία που έχουμε προς ώρας είναι αυτή, οι δέκα κάλπες» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης