Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC News: Πρώην Έλληνες υπουργοί μηνύουν μάρτυρες σε υπόθεση δωροδοκίας με φαρμακευτική εταιρεία

ABC News: Πρώην Έλληνες υπουργοί μηνύουν μάρτυρες σε υπόθεση δωροδοκίας με φαρμακευτική εταιρεία
Δύο πρώην υπουργοί της Ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον μαρτύρων
Δύο πρώην υπουργοί της Ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον μαρτύρων, που φέροναι ότι τους εμπλέκουν μαζί με άλλους πρώην αξιωματούχους σε σκάνδαλο φαρμακευτικών προϊόντων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το ABC News.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας το 2013-2015 και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το 2013-2014, κατέθεσαν τις μηνύσεις την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, εναντίον ανώνυμων μαρτύρων που κατέθεσαν ότι συμμετείχαν σε δωροδοκίες που φέρεται ότι κατέβαλε η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, για να ενισχύσει τις πωλήσεις και τις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο σημερινός Επίτροπος Μεταναστεύσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι έχουν εμπλακεί επίσης, κατέθεσαν μηνύσεις.
Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από το κοινοβούλιο να διερευνήσει δέκα πρώην αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων δύο πρώην πρωθυπουργών, για συμμετοχή στο σκάνδαλο.
Οι βουλευτές θα ψηφίσουν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 το βράδυ, για το αν θα ξεκινήσουν την έρευνα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης