Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Πιθανώς κατάλληλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2018

Harker (Fed): Πιθανώς κατάλληλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων το 2018
Μόνο δύο αυξήσεις των επιτοκίων πιθανώς να είναι κατάλληλες κατά το τρέχον έτος, εξακολουθεί να πιστεύει ο επικεφαλής της Fed της Φιλαδέλφειας
Μόνο δύο αυξήσεις των επιτοκίων πιθανώς να είναι κατάλληλες κατά το 2018, δήλωσε σήμερα (21/2/2018) πως εξακολουθεί να πιστεύει ο πρόεδρος της Federal Reserve (Fed) της Φιλαδέλφειας, Patrick Harker, σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι ανοικτός σε περισσότερες αυξήσεις, εάν χρειαστεί.
«Με βάση μία σχετικά ισχυρή οικονομία, αλλά και το συνεχές πείσμα του πληθωρισμού, έχω σημειώσει με μολύβι δύο αυξήσεις για το 2018», αναφέρεται στις προετοιμασμένες παρατηρήσεις του Harker για μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις, στο Μιζούρι.
Όπως διευκρίνισε, χρησιμοποιεί μολύβι «γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και κάποιες φορές δεν δείχνουν με ακρίβεια τα μελλοντικά γεγονότα».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,5% το 2018 και 2% το 2019, ενώ για την ανεργία προέβλεψε ότι θα υποχωρήσει στο 3,6% μέχρι τα μέσα του 2019, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει άνοδο.
Όσον αφορά στον πληθωρισμό, ο Harker εκτιμά ότι θα φτάσει ή θα ξεπεράσει τον στόχο του 2% μέχρι τα τέλη του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης