Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελληνική Βουλή αποφασίζει αν θα διεξάγει έρευνα για πολιτικούς σε υπόθεση διαφθοράς

tags :
Reuters: Η Ελληνική Βουλή αποφασίζει αν θα διεξάγει έρευνα για πολιτικούς σε υπόθεση διαφθοράς
Η Βουλή της Ελλάδας ξεκίνησε συζήτηση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σχετικά με το εάν θα ξεκινήσει έρευνα για δέκα πολιτικούς
Η Βουλή της Ελλάδας ξεκίνησε συζήτηση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σχετικά με το εάν θα ξεκινήσει έρευνα για δέκα πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών, για την υπόθεση δωροδοκίας με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το προσωπικό της επιχείρησης φέρεται να δωροδόκησε Έλληνες γιατρούς και πολιτικούς.
Η Novartis δήλωσε ότι εάν η έρευνα διαπιστώσει ότι τα στελέχη της ενήργησαν ανήθικα, θα προχωρήσει σε "γρήγορη και αποφασιστική δράση".
Οι δέκα πολιτικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν μεταξύ του 2006 και του 2015 και έχουν ονομαστεί στο κοινοβούλιο, αρνούνται τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους κατασκευασμένους και κυνήγι μαγισσών, με σκοπό να τους δυσφημήσουν πριν από τις εκλογές το 2019.
Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν διεξάγει έρευνα για περισσότερο από ένα χρόνο, παρέπεμψαν την υπόθεση στο κοινοβούλιο αυτό το μήνα.
Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, είναι το μόνο θεσμικό όργανο που μπορεί να διερευνήσει υπουργούς και να άρει την ασυλία τους.
Η υπόθεση έχει θορυβήσει την Ελλάδα, που αναδύεται σιγά σιγά από μια κρίση χρέους και κατηγορήθηκε από πολλούς για μια διεφθαρμένη πολιτική ελίτ και ένα άθλια δομημένο κράτος.
Η Αθήνα έχει μειώσει τις δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη για να ενισχύσει τα οικονομικά της.
Μεταξύ αυτών που κατονομάζονται σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο σημερινός διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας.
Ο Στουρνάρας, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών το διάστημα 2012-2014, δήλωσε στους βουλευτές ότι η μαρτυρία στο φάκελο ήταν παντελώς λανθασμένη και παρότρυνε τη Βουλή να διερευνήσει τους ισχυρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισε "ντροπιαστική συκοφαντία".
Την περασμένη εβδομάδα, ο Σαμαράς υπέβαλε μήνυση για συκοφαντία εναντίον τριών μαρτύρων, εισαγγελέων και του ίδιου του Τσίπρα.
Ο Βενιζέλος έχει επίσης καταθέσει αγωγή εναντίον ενός από τους μάρτυρες, ζητώντας να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του για λόγους αξιοπιστίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης