Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό - Κόστισε δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Καμμένος: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό - Κόστισε δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Καμμένος: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό - Κόστισε δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στη βουλή, είπε ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχίζεται όσο υπάρχει το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, σημειώνοντας ότι για την αλλαγή του πρώτου απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση, ενώ για τον δεύτερο, "ο οποίος θεωρεί την δωροδοκία μέρος των υπουργικών καθηκόντων" απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 της βουλής.
Παράλληλα είπε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μ. Σαλμά, προκειμένου να τον διευκολύνει να καταθέσει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση Novartis, και εδώ, και στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ έχουν καταθέσει σχετική τροπολογία για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κάλεσε σε άμεση ψήφισή της.
Επικαλούμενος αποστροφή του Ευ. Βενιζέλου ότι στην διερεύνηση του σκανδάλου Novartis διεθνώς, δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, είπε "δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα γιατί δεν υπάρχει Βενιζέλος και νόμος Βενιζέλου".
Ο κ. Καμμένος είπε ότι από την σημερινή συζήτηση ο λαός διαπίστωσε καταρχήν την επαναφορά του παρελθόντος της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στη διάρκεια της οποίας, όπως ανέφερε, υπήρχε αλληλοκάλυψη.
Πρόσθεσε ότι από την συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχουν και δύο διαφορετικοί κόσμοι, αναφέροντας στη συνέχεια ότι "αυτός που ελέγχεται, φοβάται και απειλεί".
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε με οξύτητα στους κκ Ευ. Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο, ενώ εγκάλεσε τον κ. Βενιζέλο διότι "τολμά να μιλά για εθνικά θέματα, για τα Ίμια και να απειλεί αυτή την κυβέρνηση".
Απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είπε ότι για την υπόθεση Novartis πρέπει να ελεγχθούν οι υπουργοί που χειρίστηκαν το ζήτημα, να εξεταστούν οι συναντήσεις που αναφέρονται, οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων και δημοσιογράφων.
Είπε επίσης ότι πρέπει να ελεγχθούν οι αντικαταστάσεις υπουργών που δεν δέχθηκαν να εκτελέσουν εντολές των φαρμακοβιομηχανιών και αντικαταστάθηκαν από τον πρωθυπουργό.
Στο σημείο εκείνο τόνισε ότι του έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του κ. Μ. Σαλμά, για τον οποίο, όπως είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο ίδιος δεν θα ψηφίσει την παραπομπή του προκειμένου να τον διευκολύνει ως μάρτυρα για όσα γνωρίζει για "αυτή την βρώμικη υπόθεση" τόσο εδώ, όσο και στις ΗΠΑ.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος έλαβε την απόφαση αυτή μετά την ομιλία του κ. Σαλμά καθώς εκτίμησε ότι έχει συνεισφέρει στην διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη και στις ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι ο Μ. Σαλμάς δήλωσε ότι επί των ημερών του εντόπισε με ελέγχους που είχε διατάξει παράνομες χρηματοδοτήσεις από την εταιρεία Novartis σε δημόσιους λειτουργούς, δηλαδή γιατρούς, φαρμακοποιούς και υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην πολιτική του Φαρμάκου και είπε ότι τα πορίσματα αυτά αποτέλεσαν υλικό της σημερινής δικογραφίας, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι άκουσε για πρώτη φορά την υπόθεση Novartis το 2015-2016, διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα "γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν κάλεσε τον κ. Π. Σαράκη προκειμένου να ενημερωθεί" και πρόσθεσε ότι η ΝΔ γνώριζε πως η κ. Τουλουπάκη θα μετέβαινε στις ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή.
Έκανε λόγο για "διαδρομή χρήματος" στην οποία εμπλέκονται πρόσωπα "που είναι σε όλες τις λίστες" και υπογράμμισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός "να τα κουκουλώσουμε".
Ο κ. Καμμένος ανέβασε τους τόνους, μιλώντας για τον κ. Α. Σαμαρά λέγοντας ότι απείλησε και τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι θα τον ανατρέψει όπως τον πατέρα του, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι η ομιλία του ήταν "άλλα αντ' άλλων, καθώς την ώρα που μίλαγε για καταστροφή της χώρας η Moody's αναβάθμιζε την ελληνική οικονομία κατά δύο βαθμίδες".
Είπε ακόμα ότι η διαφορά στον πολιτικό κόσμο συνίσταται στο αν θα γίνει βραχίονας διαφόρων συμφερόντων ή αν θα μπορεί να κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια παρά τις διαφορές.
Σημείωσε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν να περιέχεται ο όρος "Μακεδονία" στο όνομα της πΓΔΜ, υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα την εντιμότητα που διέπει την σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, καθώς και την αμοιβαία δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να υλοποιήσουν την εντολή του ελληνικού λαού "να σταματήσουν οι νταβατζήδες να ελέγχουν τον πολιτικό κόσμο της χώρας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης