Τελευταία Νέα
Πολιτική

Show με την Novartis: Οι 10 εμπλεκόμενοι απέκτησαν επικοινωνιακό πλεονέκτημα

tags :
Show με την Novartis: Οι 10 εμπλεκόμενοι απέκτησαν επικοινωνιακό πλεονέκτημα
Το πολιτικό σύστημα ξέρει να αυτοπροστατεύεται και ένα ακόμη σκάνδαλο θα αποδειχθεί σκευωρία και στο τέλος θα καταλήξει στο αρχείο ως μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική αναταραχή αλλά κατέληξε σε φιάσκο.
Το αιωρούμενο ερώτημα σκάνδαλο ή σκευωρία σχεδόν απαντήθηκε.
Υπάρχει σκάνδαλο υπό την έννοια ότι η Novartis έκανε χρήση παράνομων και παράτυπων πρακτικών αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει ξεκάθαρα και σκευωρία καθώς είναι βέβαιο πλέον ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την δικαιοσύνη έστησε μια κατηγορία με στόχο να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της.
Η αναφορά Σαμαρά ότι είχε στοχοποιηθεί μήνες πριν ενώ οι καταθέσεις των μαρτύρων πάρθηκαν το έσχατο διάστημα αποδεικνύει ότι υπήρχε ένα σχέδιο στοχοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών.
Το συμπέρασμα από το show της Βουλής με βαριές ή βαρύγδουπες κατηγορίες όπως είστε συμμορία, θα σας πάμε ειδικό δικαστήριο, είστε παρακράτος, εκλογές με δίλημμα δημοκρατία ή παρακράτος, πολιτική αλητεία και πολλά άλλα….είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πολλά να πει για την υπόθεση Novartis…
Από την άλλη πλευρά οι 10 εμπλεκόμενοι εμφανίστηκαν περισσότερο επικοινωνιακοί, περισσότερο σκληροί στις επιθέσεις τους κατά της κυβέρνησης και με επικοινωνιακά κριτήρια κατάφεραν να θολώσουν την ατμόσφαιρα.
Υπάρχει ένα βασικό ζητούμενο.
Μπορούν 3 εν κρυπτώ προστατευόμενοι μάρτυρες να γνωρίζουν τόσα πολλά και να μπορούν να τα αποδείξουν;
Από την πρώτη στιγμή είχε υπερτονιστεί ότι η βασική στρατηγική των 10 εμπλεκομένων θα είναι να αποδομήσουν τους 3 μάρτυρες ως ψευδομάρτυρες και φαίνεται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία των 3 μαρτύρων δεν είναι τόσο ισχυρά όσο αρχικώς ήθελε η κυβέρνηση να εμφανίζει.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η υπόθεση Novartis από ένα σκάνδαλο να μετεξελιχθεί σε μια καθαρή σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οπότε να γυρίσει εναντίον της κυβέρνησης.
Η ομιλία Βενιζέλου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έθεσε όχι συνταγματικά ή νομικά ζητήματα αλλά ουσιώδη κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως παρακράτος.
Με ρεαλιστικά κριτήρια από το show της Βουλής στις 21 Φεβρουαρίου 2018 ο ελληνικός λαός δεν κατάλαβε εάν οι φερόμενοι ως δωρολήπτες τα πήραν.
Όχι δεν εξήχθηκε τέτοιο συμπέρασμα.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα αποκαλυφθούν και η σωρεία μηνύσεων που θα υποστούν εάν και εφόσον η υπόθεση φθάσει να εκδικαστεί μπορεί τελικώς να τους εξαναγκάσει ακόμη και να αλλάξουν τις καταθέσεις τους.
Με ρεαλιστικά κριτήρια η κυβέρνηση δεν κρατάει τον Σαμαρά ή τον Γεωργιάδη ή τον Αβραμόπουλο.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες άκουσαν ή και είδαν αλλά δεν έχουν σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία.
Το πολιτικό σύστημα ξέρει να αυτοπροστατεύεται και ένα ακόμη σκάνδαλο θα αποδειχθεί σκευωρία και στο τέλος θα καταλήξει στο αρχείο ως μια υπόθεση που προκάλεσε πολιτική αναταραχή αλλά κατέληξε σε φιάσκο.

Σοβαρή υποσημείωση

Τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ΝΔ έχασε τα κέρδη που είχε από το Μακεδονικό λόγω της Novartis και η πραγματική διαφορά είναι μεταξύ 7% με 9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης