Τελευταία Νέα
old

Ευρωδικαστήριο: Πρόστιμο άνω των 5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το Θριάσιο Πεδίο

Ευρωδικαστήριο: Πρόστιμο άνω των 5 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το Θριάσιο Πεδίο
Εκτός από το βασικό πρόστιμο των 5 εκατ. ευρώ το Δικαστήριο έκρινε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει εφεξής έως και 3,276 εκατ. ευρώ επιπλέον ποινή για κάθε εξάμηνο που δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της
Διπλό πρόστημο επέβαλε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με προηγούμενη καταδικαστική απόφαση σχετική με τη μη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εγκατάσταση αποχευτικού δικτύου και συστήματος επεξεργασίας αστικών λυμάτων στο Θριάσιο Πεδίο.
Ειδικότερα, το ένα πρόστιμο είναι κατ’ αποκοπήν, ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί σε κάθε περίπτωση, ενώ το δεύτερο πρόστιμο ανέρχεται σε 3,276 εκατ. ευρώ και θα καταβάλλεται ανά εξάμηνο που θα υπολογίζεται από σήμερα και για όσο διάστημα η Ελλάδα δεν θα συμμορφώνεται με την κοινοτική νομοθεσία.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο η βασική εκκρεμότητα είναι η ολοκλήρωση του συστήματος αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, η Κάτω Ελευσίνα δεν έχει ακόμα δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο ενώ σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού του Θριασίου δεν είναι ακόμη συνδεδεμένο στο τριτοβάθμιο δίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης