Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Καταρρίπτεται ο μύθος για τη σχέση των επιτοκίων και των μετοχών

BofA Merrill Lynch: Καταρρίπτεται ο μύθος για τη σχέση των επιτοκίων και των μετοχών
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, οι μετοχές έχουν αδύναμη και ασυνεπή σχέση με τα επιτόκια
Το μύθο περί σχέσης των επιτοκίων με τις μετοχές καταρρίπτουν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, έπειτα από σχετική έρευνα.
«Κατά τα τελευταία 64 χρόνια, οι μετοχές παρουσίασαν μια αδύναμη και ασυνεπή σχέση με τα επιτόκια ομολόγων (-11%)» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας.
«Η σχέση ήταν γενικά αρνητική για το μεγαλύτερο μέρος της 10ετίας του 1960 προς τη δεκαετία του 1990 (υψηλότερες αποδόσεις είναι κακή εξέλιξη για τις μετοχές) μια περίοδο κατά την οποία το μέσο επίπεδο των επιτοκίων ήταν 7,5%.
Αλλά μετά την αλλαγή του αιώνα, η σχέση ήταν γενικά θετική (υψηλότερες αποδόσεις είναι καλή εξέλιξη για τις μετοχές) σε μια περίοδο κατά την οποία το επίπεδο των επιτοκίων ήταν 3%» αναφέρεται στην ανάλυση.

Screen Shot 2018 02 21 at 12.05.57 PM

Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch η καλύτερη χρονιά για τις μετοχές σε αυτόν τον κύκλο ήταν το 2013, όταν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν κατά περισσότερο από 100 μονάδες βάσεις και ο S&P ενισχύθηκε κατά 32%.
Επιπλέον, οι περίοδοι αύξησης των επιτοκίων συνέπεσαν με υψηλότερες τιμές μετοχών σχεδόν το 90% του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης