Πολιτική

FT: Η προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis - Αμφισβητήσιμη η δικογραφία λόγω ανακριβειών

FT: Η προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis - Αμφισβητήσιμη η δικογραφία λόγω ανακριβειών
Οι Financial Times αναφέρονται στο σκάνδαλο Novartis και στην εμπλοκή των κκ. Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλο
Στην υπόθεση της Novartis αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τη χθεσινή (21/2/2018) ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή των εμπλεκομένων πολιτικών σε προανακριτική επιτροπή.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια πολλοί υποστήριξαν ότι έχουν στοχοποιηθεί ως πολιτικοί εχθροί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πήγε και την υπόθεση στο κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η ψηφοφορία αποτελεί ένα μήνυμα κατά παλιού συστήματος, της απληστίας και της αδιαφάνειας.
Οι κατηγορίες βασίζονται σε μια έκθεση 2.500 σελίδων σχετικά με την υπόθεση Novartis από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς που ισχυρίζεται ότι οι δέκα πολιτικοί έλαβαν το ποσό των 50 εκατ. ευρώ ως δωροδοκία την περίοδο 2006-2015.
«Ωστόσο, τα συμπεράσματά της θεωρούνται αμφισβητήσιμα, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, λόγω ανακριβειών στη μαρτυρία τριών προστατευόμενων μαρτύρων» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών την περίοδο 2012-2014, αρνήθηκε έντονα ισχυρισμούς ότι ένας διοικητικός σύμβουλος της Novartis του έδωσε μια τσάντα που περιείχε 1 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα ένα ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς.
Οι Financial Times αναφέρονται, εκτός από τον κ. Στουρνάρα, και στον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική του ως υπουργός Υγείας την περίοδο 2006-2009, λέγοντας ότι εργάστηκε για να μειώσει την αδικαιολόγητη επίδραση των ξένων φαρμακοποιών στο ελληνικό σύστημα υγείας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης