Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Novartis: Δεν υπήρξε θεσμική παρατυπία - Είμαστε ακόμη στην αρχή της έρευνας

tags :
Τζανακόπουλος για Novartis: Δεν υπήρξε θεσμική παρατυπία - Είμαστε ακόμη στην αρχή της έρευνας
«Πιστή» σε καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο η κυβέρνηση, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος
Ως τη μοναδική λύση προκειμένου να μην υπάρξει καμία σκιά στο ζήτημα Novartis, χαρακτήρισε τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.
Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση τους στη χθεσινή (21/2) Ολομέλεια της Βουλής.
Υποστήριξε ακόμη ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον Π. Κουρουμπλή, ενώ υποστήριξε ότι το κόστος των υπερτιμολογήσεων πλησιάζει τα 23 δισ. ευρώ.
«Για τον κ. Κουρουμπλή δεν υπάρχουν καταθέσεις ή στοιχεία, παρά μόνο δύο μηνύσεις πολιτικών αντιπάλων.
Τα νομικά ζητήματα λογω της κακής ποιότητας του νόμου περι ευθύνης υπουργών δημιουργούν ένα πήγαινε - έλα μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης
Η αντιπολίτευση επέμεινε στη διαδικασιολογία για να αποφύγει την ουσιαστική συζήτηση για όλα τα ζητήματα.
Η στάση μας ήταν καθαρή από την αρχή.
Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η θεσμική παρατυπία.
Χθες ο κ. Σαμαράς προανείγγειλε περί τα 10 ειδικά δικαστήρια για τον πρωθυπουργό.
Είμαστε στην αρχή της έρευνας με επαρκείς ενδείξεις στη δικογραφία, αν είναι και αποχρώσεις θα το αποφασίσει κατ' αρχήν η επιτροπή και αν όχι η δικαιοσύνη.
Η αντιπολίτευση επέμεινε στη διαδικασιολογία για να αποφύγει την ουσία των ζητημάτων και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το ελληνικό κρατος την αγορά του φαρμάκου.
Όταν διαβιβάζεται μια τέτοια δικογραφία στη Βουλή, η μοναδική επιλογή την οποία είχαμε μπροστά μας ήταν η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για Προκαταρκτική».
Αναφερόμενος στην δική του παρουσία στον Άρειο Πάγο την ίδια ημέρα που «ξεκίνησε» το ζήτημα της Novartis, υποστήριξε ότι «αν γνώριζα σε ποια φάση βρισκόταν η διερεύνηση δεν θα πήγαινα στον Άρειο Πάγο.
Δεν ήταν ουσιαστική η συζήτηση που είχα εκεί».
Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση ή σχεδιασμός της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται πιέσεις από κανέναν για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα και προσέθεσε ότι «υπάρχει ευκαιρία και για τις δύο χώρες προκειμένου να υπάρξει λύση».
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη νέα επιθετικότητα της Τουρκίας, τονίζοντας ότι «υπάρχει προβληματισμός για τη στάση της Τουρκίας παρά την αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών.
Η τουρκική προκλητικότητα θα βρεθεί στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ και από τον πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο της Κύπρου».
Αναφορικά με την οικονομία επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να μην ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή και να επιδιώξει την «καθαρή έξοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης