Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καζάνι που βράζει οι «3 εξουσίες» - Δικαστικοί εναντίον Θάνου και κυβέρνηση εναντίον αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis

Καζάνι που βράζει οι «3 εξουσίες» - Δικαστικοί εναντίον Θάνου και κυβέρνηση εναντίον αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis
Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis διατηρούν τους τόνους σε επίπεδα… πολιτισμικού υπογείου
Ένα «κουβάρι» που δύσκολα μπορεί να ξεμπλέξει με κάποιο όφελος για τη χώρα έχει γίνει η υπόθεση Novartis, με τους δικαστικούς να επιδίδονται στις γνωστές τους «κόντρες» για τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και τους εμπλεκόμενους να έχουν διατηρούν τους τόνους σε επίπεδα… πολιτισμικού υπογείου.
Η Κ. Θάνου, νυν νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των πρώην συναδέλφων της στο δικαστικό σώμα, αφού παρενέβη, για ακόμη μία φορά, στην υπόθεση Novartis.
Η ίδια χαρακτήρισε «μη νόμιμο το αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών».
Το αίτημα αυτό, λέει η κ. Θάνου «όπως έγινε γνωστό προσπαθούν να θέσουν ορισμένοι με τη συλλογή υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή».
Όπως εξηγεί: «Οι ανακριτές διαφθοράς, όπως και οι εισαγγελείς διαφθοράς είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας για τη διερεύνηση των εγκλημάτων κατά της διαφθοράς σύμφωνα με τον νόμο 4022/2011».
Η δήλωσε αυτή προκάλεσε την οργή του γενικού γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκου Σαλάτα, ο οποίος χαρακτήρισε θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.
Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου περιέχει απειλή προς τους δικαστές, τονίζει ο γ.γ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, χαρακτηρίζοντας ακόμη την παρέμβασή της θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη.
Αιχμές κατά της Βασιλικής Θάνου, άφησε και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Σεβαστίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
Με αφορμή την παρέμβαση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και γίνεται πολιτική εκμετάλλευση και ταυτόχρονα μπαίνει στη μέση η Δικαιοσύνη για να ενισχύσει κάποιους ισχυρισμούς της μιας ή της άλλης παράταξης.

Μαίνεται ο πόλεμος Μαξίμου - εμπλεκομένων

Πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε μετά τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι με αφορμή την υπόθεση της Novartis.
«Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους.
Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε.
Ο Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει γι’ αυτό που έκανε.
 Ούτε μια στο εκατομμύριο, δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε.
Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι.
Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας;
Θα τα δείτε στην επιτροπή όταν θα πάω» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο κ.Γεωργιάδης αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis και στην παραπομπή των 10 πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή.
Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης.
«Στην Προκαταρκτική εγώ θα καταθέσω ενόρκως για το ποιοι φαρμακοβιομήχανοι ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα επιτρέψω σε ένα παλιόπαιδο που πήρε την εξουσία με κατάληψη και ψέματα να παίζει με την τιμή και την υπόληψή μου.
Ο εκπρόσωπος των φαρμακοβιομηχάνων στη Βουλή ήταν ο κ. Τσίπρας.
Αν το έκανε δωρεά ή αν τα έπαιρνε, θα το δούμε στην πορεία» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
«Η παραφροσύνη του κ. Γεωργιάδη κραυγάζει πανικό, αν όχι ενοχή, όσο προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis. Ίσως πρέπει να δοκιμάσει κάποιο ηρεμιστικό, δε μπορεί, θα έχει και η Novartis» ανέφεραν πηγές από την κυβέρνηση.
Εν τω μεταξύ, έντονη ήταν και η αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Με τις σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αlpha ο Άδωνης Γεωργιάδης κατάφερε να ξεπεράσει σε κακοήθεια και χυδαιότητα τον χειρότερο εαυτό του.
Αν δεν ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θα άξιζε απλώς την περιφρόνησή μας.
Επειδή, όμως, έχει θεσμικό ρόλο στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτιόμαστε τι θέση παίρνει ο κ. Μητσοτάκης για τη μετατροπή της πολιτικής σε αλητεία» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εντοπίστηκε νέα λίστα με γιατρούς που φέρονται να δωροδοκήθηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται εντοπίστηκε νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1.000 έως 5.000 ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου 2016-Ιανουαρίου του 2017, κατά την έφοδο των εισαγγελέων στη Novartis.
Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4.000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης