Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για Novartis: Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν

Κουτσούμπας για Novartis: Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν
"Σκληρή και αντιλαϊκή είναι η πολιτική του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του", ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Φοβόμαστε ότι κι αυτή η περίπτωση οδεύει σε συγκάλυψη, όπως έγινε και άλλες φορές στο παρελθόν», αναφέρει για το σκάνδαλο Novartis ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Κληθείς να μιλήσει για το τι συμπεράσματα έβγαλε από την διαδικασία στην Βουλή, για το σκάνδαλο Novartis και αν συμφωνεί με το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «αντί να προχωρήσει μια ουσιαστική διερεύνηση στην προανακριτική επιτροπή, ακόμη και για τα αδικήματα που τυπικά έχουν παραγραφεί, επιλέγεται αυτή η επιτροπή να έχει μια πολύ σύντομη χρονική διάρκεια.
Είναι όνειδος για όσους μιλάνε εξ ονόματος της “αριστεράς” κι έχουν ακόμα λίγη τσίπα έστω να αποδέχονται την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι ανώνυμοι - προστατευόμενοι, υποτίθεται, μάρτυρες είναι ήρωες με διεθνή διάσταση μάλιστα!!! Οι ήρωες πρέπει να ξέρει ο κ. Τσίπρας δεν φοράνε ποτέ κουκούλες ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή».
Σχετικά με αυτό που ο ίδιος λέει πως το σκάνδαλο είναι το ίδιο το σύστημα και όχι το εκάστοτε σκάνδαλο που κυριαρχεί, αφού αναφέρει ότι «ενοχλούνται επειδή το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο που μιλάει καθαρά για τη βαρβαρότητα του συστήματος που έχει όνομα, είναι καπιταλισμός, κάτι που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», προσθέτει ότι «οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ηλίθιοι.
Γι’ αυτό επιδιώκουν να αποκρύψουν από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, να τον κοροϊδέψουν και για όσα συγκεκριμένα λέει το ΚΚΕ και για τον καπιταλισμό και για την πολιτική τους».
Τονίζει δε, πως «μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει χειροπιαστά που οφείλεται η σημερινή και η χθεσινή φαυλότητα, ποια είναι η πηγή των σκανδάλων και της διαφθοράς πολιτικών προσώπων που στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα της εξουσίας».
Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τι αν εκτιμά ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «το γεγονός στα Ίμια ήταν κάτι παραπάνω από απλό επεισόδιο κι έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «είναι προφανές ότι η Τουρκία, που σήμερα διατηρεί στρατούς κατοχής σε 3 χώρες, αναβαθμίζει τις διεκδικήσεις της απέναντι στη χώρα μας, όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη Erdogan».
Όπως τονίζει, η πραγματικότητα αυτή δε μπορεί να κρυφτεί ούτε μέσω του κυβερνητικού εφησυχασμού ούτε μέσω της αναγόρευσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε εγγυητές των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
«Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει το ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που θέλει να πάρει μέρος στη μοιρασιά.
Και μάλιστα προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτό το ρόλο επικαλούμενη την ψυχρότητα στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Για το Μακεδονικό ανέφερε ότι γίνεται «προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει ένα ζήτημα, χωρίς τους αναγκαίους όρους, όπως είναι η απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.
Η σπουδή εξηγείται κι εδώ με βάση το ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Κατά τον ίδιο, «δεν είναι τυχαίο ότι ως χρονικός ορίζοντας για τη συμφωνία έχει τεθεί ο Ιούλης, που είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και έχει στόχο την ένταξη της γειτονικής χώρας σε αυτή τη λυκοσυμμαχία.
Αυτό το κρύβει και η κυβέρνηση και όσοι άλλοι αναγορεύουν σε βασικό ζήτημα το όνομα και κρύβουν όλους τους άλλους επικίνδυνους σχεδιασμούς».
Ακόμη, για το εάν βλέπει έξοδο από το μνημόνιο το καλοκαίρι, απάντησε ότι «πραγματική έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα για 8 συνεχή χρόνια τώρα.
Αυτά και μετά το φετινό καλοκαίρι θα είναι σε ισχύ.
“Έξοδος” επίσης σημαίνει ότι δεν θα υλοποιηθούν, θα ληφθούν πίσω τα μέτρα που ψηφίστηκαν τελευταία και θα ψηφίζονται μέχρι τον Αύγουστο, που θα ισχύουν μετά το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων.
Άλλωστε οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει έως το 2060 σε μόνιμα μνημονιακή επιτροπεία και άλλα σχετικά».
Παρατήρησε ωστόσο ότι θα αλλάξει το όνομα, εξηγώντας ότι «δεν θα ονομάζεται πλέον μνημόνιο, αλλά “πρόγραμμα”, “μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής”, όπως πριν η τρόικα έγινε κουαρτέτο ή “θεσμοί”, σε δουλειά να βρισκόμαστε».
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε σκληρή και αντιλαϊκή την πολιτική του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια αστική κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης, με τον οπορτουνισμό να τον κουβαλάει στο DNA της, απολύτως πλέον αποφασισμένη να συμβιβαστεί με όλες τις επιταγές όσων έχουν πραγματικά την εξουσία σ’ αυτή τη χώρα, εγχώριους και ξένους, αδίστακτη στο να γονατίζει το λαό για να αυξάνονται τα κέρδη των λίγων, αλλά και επικίνδυνα ευέλικτη στο να αξιοποιεί τις προοδευτικές ιστορικές καταβολές και μνήμες, ενσωματώνοντας και αποπροσανατολίζοντας λαϊκές δυνάμεις».
Σε ερώτηση για το πότε βλέπει εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «όποτε κι αν γίνουν, μπορεί να αξιοποιηθεί η πείρα που λέει πως η επιλογή του μικρότερου κακού οδήγησε στο μεγαλύτερο.
Κι αντί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων να δώσουν άφεση αμαρτιών στο ΣΥΡΙΖΑ ή συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να βαδίσουν μπροστά, να δυναμώσουν παντού το ΚΚΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης