Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Novartis: Κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο – Εύλογη η εκτίμηση περί πιθανής ποινικής εμπλοκής πολιτικών προσώπων

Τζανακόπουλος για Novartis: Κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο –  Εύλογη η εκτίμηση περί πιθανής ποινικής εμπλοκής πολιτικών προσώπων
«Δεν είναι όμως δουλειά της κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
«Κατεξοχήν πολιτικό σκάνδαλο» χαρακτηρίζει την υπόθεση Novartis ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”, σημειώνοντας αναφορικά με την πιθανή ποινική εμπλοκή πολιτικών προσώπων ότι είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν εύλογη μια τέτοια εκτίμηση.
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ωστόσο «δεν είναι όμως δουλειά της κυβέρνησης, αλλά των δικαστικών αρχών να εξατομικεύσουν αυτές τις ευθύνες».
Ακόμη, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα που κυκλοφορεί την Κυριακή 25/2, ο κ. Τζανακόπουλος καταλογίζει «ακροδεξιά μετατόπιση» στη ΝΔ, που κάνει κακό στη χώρα και στους δημοκρατικούς θεσμούς και κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη ότι «έχει σχεδόν παραδώσει το τιμόνι της παράταξής του στην ακροδεξιά πτέρυγά της, που έχει σήμερα τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της γραμμής και της τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Μάλιστα, σημειώνει ότι δεν νομίζει ότι «το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερο ή κεντροδεξιό είναι ευχαριστημένο με τη χωροφυλακίστικη και εμφυλιοπολεμική ρητορική του κ. Σαμαρά, του οποίου διαρκής επιδίωξη είναι η μετατόπιση της ΝΔ σε ακροδεξιές θέσεις».
Περαιτέρω, κληθείς να απαντήσει στο εάν τον προβληματίζει η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, αφού τονίζει πως χρειάζεται νηφάλια γεωστρατηγική ανάλυση, διπλωματική εγρήγορση  και αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, προσθέτει πως  «η στάση της Τουρκίας είναι προφανές ότι γεννά προβληματισμό και είναι γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο που θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή».
Για το ονοματολογικό ζήτημα με την πΓΔΜ, υπογραμμίζει ότι «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κατανοεί και υποστηρίζει αυτή τη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική, πτυχή της οποίας είναι και η εξεύρεση μιας σταθερής, βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης