Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καϊσάς (ΣΥΡΙΖΑ): Συμμετείχα ως γιατρός σε συνέδρια της Novartis - Απέρριψα προτάσεις για οικονομικά ανταλλάγματα

Καϊσάς (ΣΥΡΙΖΑ): Συμμετείχα ως γιατρός σε συνέδρια της Novartis - Απέρριψα προτάσεις για οικονομικά ανταλλάγματα
O κ. Καΐσας επανέλαβε ότι «έχω πάει σε συνέδρια και σεμινάρια της Novartis και δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχει πάει»
Στο θέμα της συμμετοχής του σε συνέδρια της Novartis και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών επανήλθε σήμερα ο  βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης ο κ. Καΐσας επανέλαβε ότι «έχω πάει σε συνέδρια και σεμινάρια της Novartis και δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει γιατρός που δεν έχει πάει.
Όπως είπε «όλα αυτά τα χρόνια από το 1972 (σ.σ. τότε ξεκίνησε να ασκεί την ιατρική ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) τα συνέδρια,,το 90%, γινόταν με έξοδα εταιρειών, οι χορηγοί ήταν φαρμακοβιομηχανίες».
«Υπάρχει μια ανάγκη ο γιατρός να ενημερώνεται για νέα φάρμακα και τεχνολογίες», τόνισε.
«Ο κάθε γιατρός που δέχεται φαρμακευτικό αντιπρόσωπο, δέχεται και προτάσεις.
Επειδή από τη συμπεριφορά μου αν άφηναν και ένα μπρελόκ τους κοίταζα περίεργα, καταλάβαιναν ότι δεν θα τις έκανα δεκτές» κατέληξε ο κ. Καΐσας.
Σε δηλώσεις του χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης, Status Radio 94,2 ο κ. Καΐσας είπε ότι επανειλημμένα δέχθηκε στο ιατρείο του προτάσεις από στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών, ώστε να συνταγογραφεί φάρμακα της εταιρείας τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, αλλά ουδέποτε συμφώνησε και πολύ περισσότερο πήρε χρήματα ή άλλα ανταλλάγματα.
«Όλοι οι γιατροί, δεν υπάρχει υγειονομικός που να μην είχε πάρε-δώσε και με τη Novartis και με τις άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.
Όλοι οι υγειονομικοί ήταν στα νύχια των εταιρειών και είναι στα νύχια των εταιρειών.
Την εκπαίδευση την αναλάμβαναν οι εταιρείες.
Και εγώ και οι άλλοι γιατροί δεν είχαν άλλον τρόπο τα τελευταία 40 με 50 χρόνια να εκπαιδευτούν, παρά μόνο να πάνε μέσω εταιρειών. Αυτή είναι η κατάσταση» είπε.
Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε επώνυμη καταγγελία εναντίον τους, απάντησε ότι ο νόμος θεωρούσε τις ενέργειες αυτές απολύτως νομότυπες στο πλαίσιο της διαφημιστικής προώθησης των φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης