Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novartis: Προβλήματα με τους μετόχους λόγω των ερευνών στην Ελλάδα - Ζητούν καλύτερη εποπτεία

tags :
Novartis: Προβλήματα με τους μετόχους λόγω των ερευνών στην Ελλάδα - Ζητούν καλύτερη εποπτεία
Σύμφωνα με το Reuters οι μέτοχοι της ελβετικής εταιρείας εκφράζουν έντονη ανησυχία
Αρκετοί μέτοχοι της Novartis ζητούν από την εταιρεία να βελτιώσει την «εποπτεία» του τρόπου δράσης των υπαλλήλων της, μετά την διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας για πιθανό χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων, όπως αναφέρει το Reuters.
Όπως τόνισε ο μέτοχος του ομίλου Mike Moran, ο οποίος εκπροσωπεί ομάδα μικρομετόχων, η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να αναλάβει δράση, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι έρευνες (σ.σ.: στην Ελλάδα) μπορούν να αποτελέσουν έναν μακροχρόνιο πονοκέφαλο για την εταιρεία.
«Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα θα είναι ένα πρόβλημα που θα συνεχιστεί», τόνισε ο Moran.
Δεν είναι, όμως, ο μόνος που έχει τέτοιου είδους ανησυχίες, όπως επισημαίνει το Reuters, καθώς και άλλοι μέτοχοι έχουν εκφράσει τους φόβους τους για τα συνεχιζόμενα και υψηλού κόστους νομικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Novartis την τελευταία 3ετία.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2015 η Novartis βρίσκεται υπό έρευνα και έχει αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμα εκατοντάδων εκατ. μετά από καταγγελίες σε Ν. Κορέα, ΗΠΑ και Κίνα.
«Κανείς δεν πρέπει να επιτρέψει στη διαφθορά να γίνει παράδοση στην εταιρεία», τόνισε η Veronika Hendry, πρόεδρος του επενδυτικού ομίλου Actares.
Παράλληλα ο Γενικός Εισαγγελέας της Ελβετίας ανακοίνωσε σήμερα 2/3 ότι οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν ζητήσει τη βοήθειά του γραφείου του για το θέμα της Novartis, αν και δεν υπάρχει κάποια έρευνα για την εταιρεία επί ελβετικού εδάφους.
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Εάν κάποιοι είναι υπεύθυνοι για διαφθορά, τότε θα δράσουμε ανάλογα», υποστήριξε από τη ν πλευρά του ο πρόεδρος της Novartis, Joerg Reinhardt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης