Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας: Λυπάμαι γι' αυτή τη χώρα - Δεν θα γίνουν συμβιβασμοί στην ανεξαρτησία της ΤτΕ

Στουρνάρας: Λυπάμαι γι' αυτή τη χώρα - Δεν θα γίνουν συμβιβασμοί στην ανεξαρτησία της ΤτΕ
Είναι ανάγκη να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου 2018 προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στο κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών
Με τη φράση «λυπάμαι γι' αυτή τη χώρα» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis λέγοντας ότι «είναι πολύ σοβαρό να κατηγορούνται με αυτό τον τρόπο δύο πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί».
Στην ομιλία του στο 3ο οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στους Δελφούς ο διοικητής της ΤτΕ ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει κανένας συμβιβασμός σε ζητήματα που αφορούν στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας».
Ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση Novartis λέγοντας ότι υπάρχει έλλειψη Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι «εδώ και εβδομάδες καλεί κάποιον να του υποδείξει πότε διευκόλυνε την Novartis για να λάβει επιστροφή φόρου» ενώ χαρακτήρισε ψευδείς όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, οι ανώνυμοι μάρτυρες που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση να έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.
Τόνισε ακόμη ότι «η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική ομαλότητα κι όχι ένα τοξικό περιβάλλον» και υπογράμμισε την αναγκαιότητα «να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου 2018 προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στο κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών».
Απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε εμμέσως από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδας είναι ανεξάρτητος οργανισμός» ενώ επισήμανε τον κίνδυνο από την αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων, αναφέροντας ότι μετά από ένα θετικό 2017, η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει με αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων που έφεραν και πάλι την απόδοση του 10ετούς στο 4,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης