Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η αντιπολίτευση κάνει σημαία τις δηλώσεις Στουρνάρα - Η προληπτική γραμμή δεν είναι στο τραπέζι

Παπαδημούλης: Η αντιπολίτευση κάνει σημαία τις δηλώσεις Στουρνάρα - Η προληπτική γραμμή δεν είναι στο τραπέζι
O αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ασκεί σκληρή κριτική στο κ. Στουρνάρα με αφορμή τις δηλώσεις σχετικά με την προληπτική γραμμή στήριξης 
«Τα περί προληπτικής γραμμής στήριξης τα λέει επίμονα και μονότονα ο κ. Στουρνάρας, αλλά δεν έχω ακούσει να τα προτείνει ούτε η Κομισιόν, ούτε το Eurogroup, ούτε ο ESM, ούτε η ΕΚΤ.
Μπορεί αυτά να τα θέλει η εγχώρια αντιπολίτευση, μπορεί να κάνουν "σημαία" τις δηλώσεις Στουρνάρα όσοι πασχίζουν με εξαιρετική αποτυχία να "ρίξουν" την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».
«Η προληπτική γραμμή στήριξης, στην οποία επιμένει ο κ. Στουρνάρας -για λόγους που ο ίδιος οφείλει να εξηγήσει και όχι να ερμηνεύσω εγώ- είναι κάτι επιπλέον, μια δεύτερη "καβάτζα"» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τονίζει: «Δεν μας χρειάζεται εφόσον έχουμε το "μαξιλάρι", το οποίο καλύπτει -σε περίπτωση που στραβώσει κάτι στο κλίμα στις διεθνείς αγορές- τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας όχι μόνο για το '18 αλλά και για ολόκληρο το '19 και φτάνει μέχρι το 2020. Επομένως, είμαστε ασφαλείς».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, η προληπτική γραμμή στήριξης θα σήμαινε μνημονιακές δεσμεύσεις. «Εμείς θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο, ενώ κανείς δεν ζητά και 4ο μνημόνιο.
Ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στο Λουξεμβούργο, ούτε στη Φρανκφούρτη» επισημαίνει.
Εξάλλου, συνιστά στον κ. Στουρνάρα «να αντιμετωπίσει την υπόθεση Novartis, σεβόμενος τη θεσμική του ιδιότητα και την ανεξαρτησία της ΤτΕ» και του καταλογίζει «θεσμικό φάουλ όταν ανακατεύει τις τοποθετήσεις του, με την ιδιότητα του διοικητή της ΤτΕ , με σχόλια πολιτικά για την υπόθεση Novartis».
Επισημαίνει δε, ότι οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη «ακολουθούν τη γραμμή του "ουδέν σχόλιον", είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας, γιατί γνωρίζουν ότι υπάρχει σκάνδαλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης