Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή κριτική των μετόχων της Novartis για τις πρακτικές της στην Ελλάδα - Ζητούν άμεσα διαφάνεια

tags :
Σκληρή κριτική των μετόχων της Novartis για τις πρακτικές της στην Ελλάδα - Ζητούν άμεσα διαφάνεια
Παρόμοιες υποθέσεις έχουν ανακύψει στη Βόρεια Κορέα και στην Ιαπωνία
Να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό η υπόθεση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα, ζήτησαν από τη διοίκηση οι μέτοχοι της εταιρείας.
Στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας την Παρασκευή - μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών της δωροδοκίας των 10 πολιτικών από την ελληνική Βουλή - οι μέτοχοι δήλωσαν ότι η διοίκηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Η διοίκηση της ελβετικής εταιρείας δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ότι θα λάβει "γρήγορη και αποφασιστική" δράση αν η έρευνα δείξει ότι οι διαχειριστές της ενήργησαν εσφαλμένα.
Επίσης, ανέφερε ότι ενίσχυσε το πρόγραμμά της συμμόρφωσης για την αποφυγή δωροδοκίας και άλλων παραπτωμάτων στις διεθνείς ενέργειες της σε όλο τον κόσμο.
Αλλά οι ισχυρισμοί στην Ελλάδα είναι μόνο το τελευταίο σε μια σειρά από σκάνδαλα.
Παρόμοιες υποθέσεις έχουν ανακύψει στη Βόρεια Κορέα και στην Ιαπωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, οι μέτοχοι προειδοποίησαν την επιτροπή της Novartis ότι μπορεί να μην έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει τους υπαλλήλους της από τέτοιες πρακτικές.
"Η διαφθορά δεν μπορεί να γίνει παράδοση", δήλωσε η Veronika Hendry, πρόεδρος της ομάδας ενεργών επενδυτών Actares, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ανέφερε το Reuters.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Joerg Reinhardt υποσχέθηκε και πάλι ότι οι υπάλληλοι και οι διευθυντές στην Ελλάδα θα υποστούν τις συνέπειες αν αποδειχθεί ότι συμπεριφέρονταν παράνομα ή ανήθικα.
"Αν κάποιος είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε κακή μεταχείριση, θα ενεργήσουμε αναλόγως", δήλωσε ο Reinhardt.
Σύμφωνα με τους μετόχους, δεδομένου ότι οι καταγγελίες στην Ελλάδα - και οι επακόλουθες πολιτικές διαμάχες - είναι πιθανό να διατηρήσουν τη Novartis στους τίτλους των ΜΜΕ για κάποιο χρονικό διάστημα.
Και αυτό είναι μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής σε μια στιγμή που η εταιρεία πρέπει να επικεντρωθεί σε νέες φαρμακευτικές πατέντες και εγκρίσεις κανονιστικών ρυθμίσεων, όχι νομικά προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης