Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Επί Σαμαρά πήρε ελληνική ιθαγένεια ο Σαββίδης - Ο ίδιος του πρότεινε να επενδύσει στη ΣΕΚΑΠ

Τζανακόπουλος: Επί Σαμαρά πήρε ελληνική ιθαγένεια ο Σαββίδης - Ο ίδιος του πρότεινε να επενδύσει στη ΣΕΚΑΠ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, πέταξε στη ΝΔ το μπαλάκι για ευνοϊκή μεταχείριση του Ιβάν Σαββίδη
Τα βέλη της κατά της ΝΔ έστρεψε για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Δημήτρη Τζανακόπουλου με αφορμή την υπόθεση Σαββίδη.
Μάλιστα, στην προσπάθεια του να απαντήσει στα περί ευνοϊκής μεταχείρισης του κ. Σαββίδη, ο κ. Τζανακόπουλος δεν δίστασε να πετάξει το μπαλάκι στη ΝΔ τονίζοντας ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Ιβάν Σαββίδης έλαβε ελληνική ιθαγένεια
«Η ΝΔ φαίνεται ότι δεν θυμάται ότι υπό κυβέρνησης Σαμαρά το 2012 δόθηκε ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη, αναγνωρίζοντας τον ως εθνικό ευεργέτη.
Ο κ. Σαμαράς πρότεινε στον κ. Σαββίδη να προχωρήσει στην επένδυση στην ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει σε χέρια Τούρκων επενδυτών» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, στην πραγματικότητα η ΝΔ είναι που όλα αυτα τα χρόνια είχε προνομιακές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Η μοναδική πολιτική δύναμη που συνεχίζει τη λογική του παλιού συστήματος και καλλιεργεί σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα είναι η ΝΔ» τόνισε και πρόσθεσε ότι «επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης έχουν υπάρξει τιμωρίες κατά όλων των μεγάλων ΠΑΕ που αφορούν είτε αφαίρεση βαθμών ή υψηλά πρόστιμα.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση για ιδιαίτερη μεταχείριση οποιασδήποτε ΠΑΕ».
Παράλληλα, τόνισε ότι τα περιστατικά της περασμένης Κυριακής (11/3/2018) είναι αυτά που ξεχείλισαν το ποτήρι.
«Το μοναδικό που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση είναι να διακόψει το πρωτάθλημα» σχολίασε, ενώ πρόσθεσε ότι το σύνολο των ΠΑΕ δεν δείχνει τη διάθεση να λειτουργήσει σε μια κατεύθυνση εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

Όσον αφορά στο θέμα «ομηρίας» που άνοιξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε «ο κ. Καμμένος έκανε την αναφορά για ''ομήρους'' προφανώς μεταφορικά.
Δουλεύουμε στην κατεύθυνση της όσο το δυνατόν ταχύτερης επιστροφής των Ελλήνων αξιωματικών.
Αυτή είναι η βούληση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Άμυνας».
Όπως τόνισε «πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή των δύο αξιωματικών το συντομότερο δυνατόν.
Στο πλαίσιο αυτό, παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την γρήγορη επιστροφή τους στη χώρα μας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ότι Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να τα βρουν μόνες τους, δήλωσε ότι «δεν μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που το ζήτημα εκκρεμεί στην τουρκική δικαιοσύνη.
Μία διαφορετική δήλωση θα μπορούσε να κριθεί ως παρέμβαση στην λειτουργία των τουρκικών δικαστηρίων.
Αναμένουμε να δούμε το κατηγορητήριο».
Πάντως, όπως τόνισε εάν η Τουρκία επιλέξει να κλιμακώσει «είμαστε κι εμείς έτοιμη να αναλάβουμε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες.

Σύγκρουση με τα οργανωμένα συμφέροντα στο ποδόσφαιρο 

Στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις εγκληματικές συμμορίες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο και με όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους είτε απλά ανέχτηκαν:
1. Με την παρουσία τακτικών δικαστών στις υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.
2. Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία όσο και με τα πρότυπα της FIFA/UEFA.
3. Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
4. Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA, στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ».
Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας.

H υπόθεση Novartis και τα ερωτήματα στον Σαμαρά

Πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος άρχισε με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis και κατηγορώντας της ΝΔ ότι με προσχηματικά επιχειρήματα προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου.
«Σύμφωνα με όσα έχουν δει χθες και σήμερα το φως της δημοσιότητας, στην αρμόδια Επιτροπή διαβιβάστηκαν:
- 2 επιστολές της Novartis
- CD με αρχεία από 165 H/Y στελεχών της Novartis
- 1 ιδιόχειρο σημείωμα του πρώην ΠΘ, Α. Σαμαρά προς τον τότε Αντιπρόεδρο της Novartis, Κ. Φρουζή» είπε.
Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε και κάποια ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσουν ΝΔ και συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες:
1. Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;
2. Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον Αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;
3. Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίζεται στη Βουλή ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να έχει στην κατοχή του επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;
«Τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν την νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης