Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σάλος για τις δηλώσεις Κατσίκη (ΑΝΕΛ) περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων

Σάλος για τις δηλώσεις Κατσίκη (ΑΝΕΛ) περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων
Η δήλωση του κ. Κατσίκη έρχεται την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayip Erdogan επιχειρεί για πρώτη φορά να συνδέσει τα δύο ζητήματα
(upd) Σε διευκρινιστικές δηλώσεις μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η σημερινή του τοποθέτηση να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη και να ανταλλαγούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Ελλάδα και κατηγορούνται από τον Erdogan ως πραξικοπηματίες προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ν. Κατσίκης.
«Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου.
Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση.
Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε» υποστήριξε ο κ.Κατσίκης, ο οποίος ερωτηθείς αν η πρόταση του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη, τόνισε: «Όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;».
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί ο κ.Κατσίκης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα Erdogan, ο οποίος επιχείρησε να συσχετίσει για πρώτη φορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματούχους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι «αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση».
«Ας είμαστε ειλικρινείς, εκεί το πάει ο Ερντογάν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης.
Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος είναι ο πρώτος που διατύπωσε τον όρο «όμηροι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Ομηροι», σημαίνει ότι κρατούνται για ανταλλαγή, παρατήρησε ο κυβερνητικός βουλευτής.

Ενδοκυβερνητικά πυρά - Δ. Καμμένος: Να ζητήσει συγνώμη

Με έντονο τρόπο αποδοκίμασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος την πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών με τους 2 Έλληνες.
«Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη.
Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής…
Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.
Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σαρακιώτη, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν συμφωνεί καθόλου» με την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους αξιωματικούς, αναφέροντας πως η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να παρακαμφθεί.
«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν μπαίνοντας σε ανατολίτικο παζάρι» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε. υπογραμμίζοντας πως ήταν σημαντικό ότι η Ε.Ε. εμφανίστηκε ενωμένη και αποφασισμένη και ότι ο κ. Τουσκ δήλωσε ότι κρατούνται δύο ευρωπαίοι πολίτες, ενώ οι ευρωτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα δεν είναι και οι καλύτερες.

Παπαδημούλης για Κατσίκη: Αδιανόητο να ακούγεται από ελληνικά χείλη η άποψη της ανταλλαγής

Την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη, ο οποίος πρότεινε να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη και να γίνει ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.
«Διαφωνώ πλήρως, ο κ. Κατσίκης είναι εντελώς αναρμόδιος.
Το θέμα το χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση και το χειρίζεται καλά.
Στο θέμα αυτό επιβάλλεται σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία.
Το χειρίζεται η ηγεσία του ελληνικού στρατεύματος και δεν χρειάζεται διάφοροι, εντελώς αναρμόδιοι, να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.
Γραμμή ανταλλαγής θα μπορούσε να προβάλει ο Ερντογάν.
Είναι αδιανόητο να ακούγεται από ελληνικά χείλη τέτοια άποψη» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Παπαδημούλης.

ΝΔ: Δεν μας εκπλήσσουν οι απόψεις Κατσίκη που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης

Την θέση ότι δεν εκπλήσσεται από τις απόψεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη διατυπώνει η ΝΔ.
«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης.
Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» υπογραμμίζει η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητη η σπουδή Κατσίκη να παίξει το παιχνίδι του Erdogan – Συμφωνεί η κυβέρνηση;

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκη για τα περί ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης.
«Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν.
Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη;
Οφείλει να τοποθετηθεί» υποστήριξε ο κ.Χρηστίδης.

Θεοδωράκης: Όσοι υιοθετούν την άποψη Erdogan περί «ανταλλαγής» προσφέρουν κακές υπηρεσίες

«Όσοι υιοθετούν την άποψη Erdogan περί «ανταλλαγής» προσφέρουν κακές υπηρεσίες», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη.
O Κ. Κατσίκης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, πρότεινε την ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.
«Οι δύο Έλληνες που κρατούνται άδικα και οι οκτώ Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο ΔΕΝ είναι αιχμάλωτοι για να ανταλλαγούν.
Οι δύο πρέπει να ελευθερωθούν και οι οκτώ να συνεχίσουν να προστατεύονται από ένα κράτος δικαίου», αναφέρει στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΚΚΕ: Λειτουργεί ως λαγός ο Κατσίκης για το συσχετισμό των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους;

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη, ο οποίος πρότεινε να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη και να γίνει ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.
«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα.
Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”....» αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Hurriyet για Κατσίκη: Για πρώτη φορά πρόταση ανταλλαγής των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνουν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Ελλάδα.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η οποία πλέον ελέγχεται από τον Erdogan, παραθέτει τις δηλώσεις Κατσίκη και τονίζει πως για πρώτη φορά γίνεται πρόταση ανταλλαγής «από ένα ανοικτό μυαλό», βάζοντας έτσι στην ατζέντα τη συζήτηση την οποία ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.



(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 28 Μαρτίου 09:22)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης