Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βασιλάκης (Aegean): Μεγάλη επένδυση 5 δισ. δολ. για την αγορά 42 αεροσκαφών

Βασιλάκης (Aegean): Μεγάλη επένδυση 5 δισ. δολ. για την αγορά 42 αεροσκαφών
O κ. Βασιλάκης τόνισε ότι «σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για την Aegean, καθώς υπέγραψε προσυμφωνία για την αγορά 42 αεροσκαφών Airbus A320
Μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης την αγορά 42 αεροσκαφών Airbus A320.
Κατά την παρουσίαση σε δημοσιογράφους στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι «σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για την Aegean, καθώς υπέγραψε προσυμφωνία για την αγορά 42 αεροσκαφών Airbus A320neo, έναντι 5 δισ. δολ. με βάση τις τιμές καταλόγου της Airbus.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, η αρχική συμφωνία προβλέπει 30 αεροσκάφη και δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 12 Α320.
Όπως τόνισε, για την αγορά των αεροσκαφών δεν θα χρειαστούν χρήματα από τους μετόχους και τις τράπεζες.
"Η αύξηση του στόλου ενισχύει την ανταγωνιστικότητα διεθνώς και μειώνει το λειτουργικό κόστος, ενώ αυξάνει την δυνατότητα της εταιρείας να πετάει σε πιο μακρινούς προορισμούς’", σημείωσε ο κ. Βασιλάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, είναι "η τρίτη φορά μέσα σε 19 μόλις χρόνια που η εταιρία επενδύει σε νέα αεροπλάνα για να δώσουμε στους επιβάτες μας αλλά και στη χώρα μας ό,τι πιο καινούργιο και ό,τι πιο τεχνολογικά προηγμένο υπάρχει, επιβεβαιώνοντας ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα της προσπάθειάς μας.
Η δέσμευση λοιπόν για την ποιότητα παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε με τα δύο αεροπλάνα έως σήμερα που πετάμε σχεδόν 60 αεροπλάνα, αλλά σίγουρα τα μεγέθη, οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται, και βέβαια και οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται.
Αυτό ισχύει για τους μετόχους και τη διοίκηση, αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο που δουλεύει μέσα στην Aegean, πάει μαζί με τις προοπτικές πάνε και οι ευθύνες.
Παρά την κρίση λοιπόν, παρά τις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού – άλλωστε σε αυτές μέσα μεγαλώσαμε – είμαστε σήμερα εδώ και είμαστε σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε ότι για άλλη μια φορά η επιλογή μας είναι η Airbus.
Είναι μεγάλη ικανοποίηση που εγκαινιάζουμε και πάλι μαζί με την Airbus για αυτή την νέα εποχή το δεύτερο κύκλο θα έλεγα δημιουργικής συνεργασία και δημιουργικής ωριμότητας στη συνεργασία, γιατί όπως λέει το τραγούδι τη δεύτερη φορά πρέπει να τα κάνεις τα πράγματα καλύτερα από την πρώτη φορά, να μάθεις από αυτά που πήγαν καλά, να βελτιώσεις αυτά που δεν πήγαν καλά, και να φτάσεις πραγματικά σε ένα αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι η μεγαλύτερη δέσμευση, η μεγαλύτερη επένδυση, η μεγαλύτερη προσπάθεια όντως μπορεί να αποδώσει ακόμα και σε ένα περιβάλλον όσο αβέβαιο όσο είναι αυτό που ζούμε.
Δεσμευόμαστε λοιπόν ότι θα είμαστε ιδιαίτερη απαιτητική από την Airbus – γιατί πρέπει να είμαστε απαιτητική από ένα συνεργάτη που τώρα πια είμαστε τόσα χρόνια μαζί και που συνέχεια μεγαλώνουμε μαζί τους – αλλά φυσικά και απ’ τον εαυτό μας για την εκμετάλλευση των αεροσκαφών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το οφείλουμε σε όλους, διότι έχουμε και την εμπειρία και τη γνώση", ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.
Ο κ. Eric Schulz, Chief Commercial Officer της Airbus, δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η AEGEAN, ένας πελάτης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά jet αεροσκάφη Airbus, επέλεξε την κορυφαία σε πωλήσεις οικογένεια αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων και προστίθεται στη μεγάλη ομάδα των αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν το νέο τύπο.
Η ομοιογένεια που προσφέρουν αυτά τα αεροσκάφη, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, την κάλυψη μεγαλύτερης απόστασης και την πιο ευρύχωρη καμπίνα, καθιστούν την οικογένεια A320neo την καλύτερη επιλογή για τις αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες, όπως η AEGEAN.»

N. Θ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης