Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Επιθυμητή αλλά όχι εφικτή η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Σταϊκούρας: Επιθυμητή αλλά όχι εφικτή η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια
Η ρύθμιση του χρέους θα συνοδευτεί από αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας λέει ο κ.Σταϊκούρας
Την θέση ότι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι επιθυμητή αλλά όχι εφικτή διατυπώνει ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας.
Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ.Σταϊκούρας δικαιολογεί αυτήν την επιχειρηματολογία, τονίζοντας ότι κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας (πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και μεγάλη μείωση αφορολόγητου) για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, ότι έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ υπογραμμίζει ότι η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για τη ρύθμιση του χρέους όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι, αλλά θα γίνει στο βαθμό που αυτό κριθεί τότε αναγκαίο από τους θεσμούς και θα συνοδευτεί από κάποιον αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.
Όσον αφορά το θέμα της Novartis ο βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης
«με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των νόμων και με αυστηρή τήρηση, από όλους της νομιμότητας στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθεια».
«Στόχος της ΝΔ είναι να αποτελέσει την ορθολογική επιλογή μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.
Ακόμα και με αυτοδυναμία, θα αναζητήσει τις μέγιστες δυνατές κοινωνικές συναινέσεις και πολιτικές συνεννοήσεις» υπογράμμισε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης