Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πόρισμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει για την απαλλαγή των αθώων και την καταδίκη των ενόχων

Πόρισμα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει για την απαλλαγή των αθώων και την καταδίκη των ενόχων
Πόρισμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Η Δικαιοσύνη να ερευνήσει για την απαλλαγή των αθώων και την καταδίκη των ενόχων
H Βουλή είναι αναρμόδια για τη δίωξη και εκδίκαση των εγκλημάτων του σκανδάλου Novartis και οφείλει να επιβεβαιώσει τη σχετική αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά τους, που δόθηκε στη δημοσιότητα ως προς το σκέλος της νομικής τεκμηρίωσης περί της αναρμοδιότητας.
Αυτή η θέση, όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελεί κρίση πολιτικής σκοπιμότητας αλλά στηρίζεται στην πιστή ερμηνεία και εφαρμογή του ισχύοντος Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας και αποτρέπει θεσμικά την επέλευση των συνεπειών εφαρμογής του άρθρου 86 του Συντάγματος, αποτρέπει δηλαδή την εξάλειψη των ποινικών ευθυνών, την ατιμωρησία πιο απλά των ελεγχόμενων προσώπων λόγω παρέλευσης της κατά το άρθρο 86 παρ. 3 Συντ. αποσβεστικής προθεσμίας.
«Το πόρισμά μας ότι η δίωξη και εκδίκαση των πράξεων δωροληψίας και ξεπλύματος παράνομων εσόδων πρέπει να αφεθεί στα τακτικά δικαστήρια αφήνει ανοικτό τον δρόμο για  απονομή δικαιοσύνης, καταπολέμηση διαφθοράς, οριστική απαλλαγή των αθώων από κάθε ποινή, υπόνοια ή στίγμα, και για καταδίκη όσων θα κριθούν ένοχοι για παράνομες πράξεις που συνέβαλαν στην οικονομική κρίση της χώρας μας» επεισημαίνουν αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης