Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά για την αυταπάτη της καθαρής εξόδου

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά για την αυταπάτη της καθαρής εξόδου
Έννοιες ασύμβατες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά προκειμένου να συντηρήσει την αυταπάτη της «καθαρής εξόδου» διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την αυτήν την πολιτική οδηγείται σε ασφυξία η πραγματική οικονομία.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά προκειμένου να συντηρήσει την αυταπάτη της «καθαρής εξόδου», οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία.  
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν και τον Μάρτιο, παρά την πρόσφατη εκταμίευση της δόσης, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.
Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 22,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5 δισ. ευρώ από το τέλος του 2017.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.
Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες». Υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης