Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Siemens: Ένοχος και σε β' βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Μαντέλης

Υπόθεση Siemens: Ένοχος και σε β' βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Μαντέλης
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία
Ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά τα 450.000 μάρκες που είχε λάβει ως «δώρο» από τη Siemens προκειμένου να εγκρίνει ως υπουργός Μεταφορών τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ το 1998 κρίθηκε ο Τάσος Μαντέλης και από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το ποσό κατατέθηκε σε δυο δόσεις, μια το 1998 και η άλλη το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens και κατέληξε σε λογαριασμό του κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη, που είχε ανοιχθεί με την κωδική ονομασία "Α. Ρόκος".
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς ένας εκ των 5 δικαστών είχε την άποψη ότι πρέπει να αθωωθεί.
«Εκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά», τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι, ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αρνείται ότι δωροδοκήθηκε και υποστηρίζει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη Siemens ήταν προεκλογική χορηγία.
Σημειώνεται ότι αναμένεται η απόφαση για τις ποινές των κατηγορουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης