Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Νέος πρωθυπουργός ο Σοσιαλιστής Sanchez; - Ναι αν δεν υπάρξουν ανατροπές στην πρόταση μομφής κατά του Rajoy

Ισπανία: Νέος πρωθυπουργός ο Σοσιαλιστής Sanchez; - Ναι αν δεν υπάρξουν ανατροπές στην πρόταση μομφής κατά του Rajoy
O Sanchez θα κληθεί να ηγηθεί μιας ιδιαίτερα ετερογενούς κυβέρνησης
Νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας αναμένεται να είναι από σήμερα ο Σοσιαλιστής Pedro Sanchez, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στην ψηφοφορία στην ισπανική Βουλή επί της πρότασης μομφής που έχουν καταθέσει οι Σοσιαλιστές κατά του Mariano Rajoy.
Βάσει των μέχρι στιγμής πληροφοριών, το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη στήριξη 180 βουλευτών,, δηλαδή 4 περισσότερους από ότι χρειάζεται για να περάσει η πρόταση μομφής κατά του Mariano Rajoy.
Είναι χαρακτηριστικό πως εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, ο Rajoy θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα «πέφτει» λόγω πρότασης μομφής.
Σε αυτό μάλιστα το πλαίσιο ο Sanchez κάλεσε το Rajoy να υποβάλλει την παραίτηση του προκειμένου να αποφύγει τον εξευτελισμό.
«Είστε έτοιμος να παραιτηθείτε;
Παραιτηθείτε σήμερα και φύγετε με τη θέλησή σας.
Είστε παρελθόν, ένα κεφάλαιο της χώρας κλείνει» υποστήριξε χθες ο Sanchez, ο οποίος πάντως θα κληθεί να ηγηθεί μιας ιδιαίτερα ετερογενούς κυβέρνησης, δεδομένου ότι την πρόταση μομφής στηρίζουν οι Σοσιαλιστές, οι Podemos, το Βασκικό Εθνικιστικό Κόμμα, κα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Sanchez έσπευσε να σημειώσει πως η κυβέρνηση του θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες και τις υποχρεώσεις της Ισπανίας απέναντι στην ΕΕ.
Και αυτή η τοποθέτηση είναι που έχει καθησυχάσει και τις αγορές και δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερες αναταράξεις σχετικά με την πολιτική κρίση στην Ισπανία.
«Δεσμεύομαι ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μας απέναντι στην ΕΕ.
Θέλουμε να διατηρήσουμε τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή» είπε ο Sanchez, ο οποίος μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε ότι θα αρχίσει διάλογο και με τους ηγέτες της Καταλονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης