Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, εν μέσω εξελίξεων σε Ιταλία - Ισπανία - Κέρδη +1,49% για FTSE MIB, στο +1,76% ο IBEX 35

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, εν μέσω εξελίξεων σε Ιταλία - Ισπανία - Κέρδη +1,49% για FTSE MIB, στο +1,76% ο IBEX 35
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 1,49%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 1,73% 
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν σήμερα (1/6/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την άρση του αδιεξόδου με τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Giuseppe Conte στην Ιταλία, ενώ κέρδη κατέγραψε και η αγορά της Ισπανίας, όπου υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Mariano Rajoy, με τον σοσιαλιστή Pedro Sanchez να αναλαμβάνει νέος πρωθυπουργός.


Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 1,49% και έκλεισε στις 22.109,55 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 1,73% στις 9.629,00 μονάδες.




Στο ταμπλό, πρωταγωνίστησαν οι μετοχές των τραπεζών, με την Intesa Sanpaolo να ενισχύεται κατά 3,3%, την Banco Bpm να σημειώνει άλμα 8,5%, την Unicredit να κλείνει στο +3,9% και την UBI Banca να κλείνει κατά 5,7% υψηλότερα.
Ύστερα από ένα πολιτικό θρίλερ που διήρκησε σχεδόν τρεις μήνες από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου και κορυφώθηκε με πρωτοφανή ακόμα και για τα πολιτικά δεδομένα της Ιταλίας ένταση την τελευταία εβδομάδα, η Ιταλία από χθες το βράδυ έχει κυβέρνηση με τη συνεργασία του Κινήματος των 5 Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά.
Την ίδια ώρα, ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και στην Ισπανία, όπου ο Mariano Rajoy φεύγει από την εξουσία μετά από επτά χρόνια.
H νέα κυβέρνηση Sanchez δεν χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής δύναμης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ανοδικές ήταν οι κινήσεις και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, «κόντρα» στους φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ, μετά την επιβολή των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την αμερικανική κυβέρνηση, σε ΕΕ, Καναδά και Μεξικό.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 12.724,27 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να ανακάμπτει με άνοδο 2,76% στα 9,41 ευρώ, μετά το χθεσινό ιστορικό χαμηλό και παρά την υποβάθμιση από τη Standard & Poor's.
Να σημειωθεί ότι η αιτία της μεγάλης πτώσης της μετοχής ήταν οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στις θυγατρικές της γερμανικής τράπεζας στις ΗΠΑ.
Χθες, η μετοχή της Deutsche bank κατέρρευσε στα 9,07 ευρώ που αποτελεί ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών.


Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 7.701,77 μονάδες, ενώ στις 5.465,53 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι, με άνοδο 1,24%.



Στα οικονομικά νέα της ημέρας, περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρωζώνης τον Μάιο 2018, με τον σχετικό δείκτη να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα πολυετή υψηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit διαμορφώθηκε στις 55,5 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών - έναντι των 56,2 μονάδων του Απριλίου.
Επιβράδυνση κατέγραψε και ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 56,9 μονάδες, από 58,1 μονάδες τον Απρίλιο, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τις 63,3 μονάδες στις οποίες βρέθηκε τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης